UPDATE Echipele RAJA sunt pe teren pentru a rezolva avariile generate de Codul Portocaliu. Iată localitățile cu probleme

Se oprește apa!
Se oprește apa. FOTO Arhivă

UPDATE Ora 17.10: In jurul orei 16,30, echipele de interventie ale furnizorului de energie au remediat avariile de la liniile de tensiune ce alimenteaza sursele Biruinta. Imediat, s-a pornit pomparea catre abonatii din localitate, dar si catre rezervorul statiei Castel din Eforie Sud.

La ora actuala, nu mai sunt probleme in alimentarea cu apa potabila la nivelul judetului Constanta.

UPDATE Ora 14.00: In urma cu putin timp s-a reluat alimentarea cu apa a abonatilor din Tataru si Plopeni, ca urmare a rezolvarii avariilor de la nivelul liniilor de alimentare cu energie a surselor din cele doua localitati.

In continuare, sursele de la Biruinta nu au energie, iar in aceasta localitate nu se furnizeaza apa potabila.

UPDATE Ora 13.30: Echipele furnizorului de energie au rezolvat avariile si au alimentat cu tensiune sursele si statiile de pompare din General Scarisoreanu, Furnica, Movila Verde, Independenta, Olteni si Dumbraveni si s-a reluat alimentarea cu apa in conditii normale catre aceste localitati.

Intre timp, au ramas fara energie sursele Plopeni si Biruinta si s-a sistat furnizarea apei in aceste localitati. Din sursele de la Biruinta se asigura necesarul de apa bruta pentru localitatile Eforie Sud si Tuzla. La ora actuala, nu este afectata alimentarea acestor doua localitati, deoarece furnizarea apei se face din rezervorul statiei de tratare si pompare Castel Eforie. Avand in vedere debitul, dar si lungimea conductelor de la sursa Biruinta catre rezervorul statiei Castel, perioada de timp necesara de umplere si intrare in presiune a conductelor de aductiune este de aproximativ 8 ore, de la remedierea avariei Enel.

La ora actuala, din cauza lipsei de energie, nu se asigura apa potabila in localitatile: Plopeni, Biruinta si Tataru,

UPDATE Ora 11.20: In urma cu putin timp, in urma remedierii avariilor la liniile de alimentare cu tensiune de la sursa Galesu, s-a reluat pomparea apei brute de la aceasta sursa catre statia de tratare si pompare Palas din municipiul Constanta. Avand in vedere lungimea conductei de transport, aproximativ 20 km, pana la umplerea si intrarea acesteia in presiune este nevoie de aproximativ 5 ore.

In aceste conditii, sistemul de alimentare cu apa potabila deservit de statia Palas va intra in normal in jurul orei 16,00. Cu alte cuvinte, abonatii din cartierele Energia, Baba Novac, CET, Viile Noi, Medeea, Palas, Km4-5, Km5, Poarta 6, Abator, Gara, Casa de Cultura, Inel I si Inel II vor avea apa la robinete la presiuni normale dupa ora 16,00.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*