Unde suni dacă vezi pe cineva care fumează într-un spațiu public închis din Constanța

Fumatul interzis!
Fumatul interzis!

Legea care interzice fumatul în spațiile publice închise i-a pus în încurcătură și pe oamenii legii. Cei care trebuie să se ocupe de observarea și sancționarea celor care fumează în localuri nu au încă toate informațiile legate la aplicarea acestei legi.

Câteva lucruri sunt clare, iar printre acestea se numără și faptul ca NU trebuie să suni la numărul de urgență 112 pentru a sesiza nerespectarea legii anti-fumat.

Reprezentanții ISU Dobrogea spun că “prin spaţiu public închis se înţelege orice spaţiu accesibil publicului sau destinat utilizării colective, indiferent de forma de proprietate ori de dreptul de acces, care are un acoperiş, plafon sau tavan şi care este delimitat de cel puţin doi pereţi, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent”.

Cadrele MAI sunt cele care se vor ocupa de sancționarea contravenienților. Așadar poliția, jandarmeria, cadrele ISU și cele ale Poliției de frontieră pot să aplice amenzi pentru persoane juridice și fizice.

“Reamintim că fumatul reprezintă inclusiv o cauză a incendiilor, fapt pentru care recomandăm fumătorilor să nu arunce la întâmplare resturile de țigări și chibrituri nestinse. Conform datelor statistice înregistrate la nivelul IGSU, anul trecut la nivel național 11% dintre incendiile înregistrate au fost cauzate de nerespectarea normelor de prevenire și stingere a incendiilor în ceea ce privește fumatul”, au transmis reprezentanții ISU Dobrogea.

Cine vede un fumător într-un spațiu public închis poate să sune la:

0241.502.374 (Poliția Municipiului Constanța),
0241.751.307 (Poliția Mangalia),
0241.810.434 (Poliția Medgidia),
0241.55.98.68 (Secția 1 Poliție Constanța),
0241.65.67.48 (Secția 2 Poliție Constanța)
0241.50.26.05 (Secția 3 Poliție Constanța)
0241.50.23.72 (Secția 4 Poliție Constanța)
0241.50.23.73 (Secția 5 Poliție Constanța)

Nu e nevoie să cunoști de ce Secție de Poliție aparține localul în care ești. Apelul va fi redirecționat de către angajatul MAI care răspunde la telefon.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Trackback / Pingback

  1. Prima Zi Cu Legea Anti-fumat – Adrian Boioglu La Romania TV / Dobrogea TV | Boio.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*