Un ucrainean a încercat să introducă în România prin PTF Ostrov o armă dezasamblată

Cetățeanul ucrainean nu a putut prezenta nici un fel de document pentru armă și muniție. FOTO Poliția de Frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit în P.T.F. Ostrov un bărbat, care a încercat să introducă ilegal în ţară o armă cu aer comprimat si două cutii cu muniție pentru armă, fără documente legale.

Descoperirea a fost făcută în data de 15 decembrie, în jurul orei 03.20, în Punctul de Trecere a Frontierei Ostrov, când s-a prezentat pentru a intra în ţară cetăţeanul ucrainean B.N., în vârstă de 38 de ani. Străinul se aflat la volanul microbuzului marca Opel, model Vivaro, înmatriculat în Ucraina.

În urma efectuării controlului asupra bagajelor din mașină, polițiștii de frontieră au descoperit printre bagajele acestuia, într-o pungă neagră, o armă cu aer comprimat, demontată, fără pat. De asemenea au mai fost găsite și două cutii cu muniție pentru armă. Ucraineanu nu avea autorizație pentru procurare, deținere, port și folosire a armelor și munițiilor, declarând că le-a achiziționat din Turcia, de la un magazin de specialitate.

Arma cu aer comprimat, precum și cele două cutii cu muniție pentru armă, au fost ridicate în vederea expertizării, urmând a fi predate la Seviciul Arme și Muniții din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de detinerea sau portul fără drept de arme neletale din categoria celor supuse autorizării.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*