Un proaspăt eliberat din penitenciar pentru violuri comise în Italia a acostat o minoră din Constanța cu aceleași gânduri

Polițiștii au reușit să îl prindă pe suspect. FOTO Cătălin Schipor

O minoră de 14 ani care se îndrepta spre casă a fost la un pas de a fi violată la scurt timp după ce a coborât din autobuz.  A scăpat doar pentru că țipetele sale au fost auzite de un trecător care a intervenit.

Fapta a fost comisă în seara de 10 ianuarie, în jurul orei 22.00, în zona stației RATC de pe bulevardul Aurel Vlaicu, în zona campusului universitar. La scurt timp după ce minora a coborât dintr-un autobuz, suspectul, Virgil Butăcel s-ar fi apropiat de ea din spate și a prins-o de un braț, încercând să o tragă după el. În acest timp, individul și-a îndreptat mâna liberă spre prohabul pantalonului. Nu a apucat să își ducă la capăt fapta pentru că un bărbat, alertat de țipetele victimei, a intervenit, iar agresorul s-a îndepărtat în fugă de la locul faptei.  Martorul a sunat la 112, iar în aproximativ o oră, polițiștii Secției 2 au dat de urma lui.

Individul a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând a fi prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, fiind cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de viol.

Potrivit jurnaliștilor de la gazetaromaneasca.com, Virgil Butăcel era poreclit drept maniacul de pe Brenta până să fie prins, existând cel puțin patru fapte de viol pe care acesta le-a comis.

„O femeie din Vigonovo care făcea jogging a fost blocată și târâtă de-a lungul canalului navigabil Padova-Venezia, bătută cu brutalitate și, sub amenințarea verbală cu moartea, constrânsă să suporte violul. Femeia a urlat din răsputeri, dar nimeni nu a auzit în acel moment disperatele sale strigăte de ajutor,“ au descris jurnaliștii de la  gazetaromaneasca.com, una dintre faptele acestuia.

Virgil Butăcel este recidivist, în trecut fiind condamnat pentru tâlhărie și viol. Pentru viol a avut și ultima condamnare, sentința fiind dată de o instanță din Veneția, acolo unde Virgil Butăcel a comis fapta. În 2017 a fost eliberat din penitenciar.

Pe 24 septembrie 2015, Curtea de Apel Constanța a decis:

„Sentinţa penală nr. 119/P În baza art. 153, art. 154 din Legea nr. 302/2004 privind Cooperarea judiciară internaţională în materie penală cu modificările şi completările ulterioare, admite sesizarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa. Recunoaşte pe cale incidentală, în mod parţial, Decizia nr. 1116/2014 Sent. pronunţată de Curtea de Apel Veneţia din data de 17.07.2014, definitivă în data de 14.12.2014, privind pe numitul Butacel Virgil, condamnat la pedeapsa de 5 ani, 2 luni şi 14 zile închisoare sub aspectul comiterii infracţiunilor viol, incriminată de legea penală română în art. 218 alin. 1 Cod penal cu aplicarea art. 5 alin. 1 Cod penal ( 2 infracţiuni) şi agresiune sexuală, incriminată de legea penală română în art. 219 alin. 1 Cod penal cu aplicarea art. 5 alin. 1 Cod penal ( 2 infracţiuni) cu aplicarea art. 38 Cod penal. În baza art 154 alin 6 lit a din Legea nr 302/2004 admite cererea de transfer a persoanei condamnate Butăcel Virgil, în prezent aflat în stare de detenţie pe teritoriul Italiei şi dispune transferarea condamnatului Butăcel Virgil într-un penitenciar pe teritoriul României. Dispune executarea în România a pedepsei de 5 ani, 2 luni şi 14 zile închisoare aplicată condamnatului Butăcel Virgil, prin Decizia nr. 1116/2014 Sent. pronunţată de Curtea de Apel Veneţia din data de 17.07.2014, definitivă în data de 14.12.2014, potrivit dispoziţiilor Codului de procedură penală. Deduce din pedeapsa aplicată condamnatului Butăcel Virgil, de 5 ani, 2 luni şi 14 zile închisoare, detenţia preventivă de la 03.06.2013 la zi. Dispune emiterea mandatului de executare a pedepsei de 5 ani, 2 luni şi 14 zile închisoare aplicată condamnatului Butăcel Virgil –prin Decizia nr. 1116/2014 Sent. pronunţată de Curtea de Apel Veneţia din data de 17.07.2014, definitivă în data de 14.12.2014, la data rămânerii definitive a prezentei sentinţe.“ 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*