Un mort și patru salvați de la înec pe plaja din Mangalia

Salvamar. FOTO Cătălin Schipor

Plaja din Mangalia a fost noua locație în care turiștii le-au dat bătăi de cap salvamarilor și pompierilor ISU. Persoane inconștiente s-au avântat în apă, chiar daca erau valuri și curenți puternici.

Unul dintre cazuri a fost al unui turist, care, însoțit de cele două fetițe ale sale, s-a depărtat de mal și la un moment dat nu a mai putut să se întoarcă. A început să strige după ajutor și din fericire, o persoana a intervenit cu un skijet și i-a recuperat pe toți trei și i-a dus la mal. Bărbatul a fost preluat de un echipaj medical al SAJ și transportat la spital pentru simptome digestive, ca urmare a apei de mare înghițită.

Cel de-al doilea s-a terminat tragic. Pentru o femeie  care strigă după ajutor, înainte să  intervină salvamarii, doi  bărbați au sărit  în apă după ea. Valurile mari l-au învins pe unul dintre ei, în timp ce cel de-al doilea a ieșit pe uscat împreună cu femeia aflată în pericol.

Pompierii ISU aflați în zonă au încercat să îl caute pe bărbatul dispărut, dar din cauza valurilor și a curenților au fost nevoiți să întrerupă misiunea.

Trupul neînsuflețit al acestuia a fost văzut după aproximativ trei ore, plutind în larg. A fost scos la mal și s-a încercat resuscitarea lui, dar fără succes.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*