Un militar din Batalionul 911 Infanterie „Capidava“ din Medgidia a fost decorat de către partenerii americani în Kandahar

Caporalul clasa a III-a Constantin Iosif din Batalionul 911 Infanterie „Capidava“. FOTO MAPN

Caporalul clasa a III-a Constantin Iosif din Batalionul 911 Infanterie „Capidava“ din Medgidia a fost recompensat recent, de către partenerul american, cu medalia The Army Commendation C Device, în cadrul unei ceremonii desfășurate în Baza Aeriană Kandahar.

Veteran al teatrelor de operaii, Constantin se află la a doua misiune într-un teatru de operaţii, de această dată alături de militarii Batalionului 495 Protecția Forței „Vulturii Negri”. Decoraţia i-a fost acordată pentru modul profesionist în care a acționat, salvând viața camarazilor săi în Afganistan.

Pe timpul unei misiuni de consiliere privind securitatea desfășurării alegerilor prezidențiale în Afganistan, echipa condusă de către generalul de brigadă Edmond Mile Brown, comandantul TAAC-S a fost angajată cu foc de către un insurgent, la ieșirea dintr-o bază militară afgană.

Militarii americani se aflau în cadrul unui convoi al Batalionului 495 Protecția Forței „Vulturii Negri”. Atacatorul a fost angajat imediat cu foc și neutralizat de către caporalul clasa a III-a Constantin Iosif, servant la mitralieră pe unul dintre autovehiculele MRAP. Pentru modul în care a acționat aplicând procedurile standard de operare, militarul român a fost decorat de către partenerul american cu medalia The Army Commendation C Device, în cadrul unei ceremonii desfășurate în Baza Aeriană Kandahar.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*