VIDEO 20 de persoane au fost rănite și alte două au decedat după ce un microbuz s-a răsturnat între Topraisar și Amzacea

Doi pasageri au fost prinși sub microbuzul răsturnat. FOTO CTnews.ro

Un microbuz de transport public de persoane s-a răsturnat în dimineața de 15 ianuarie pe DN 38, la intrarea în Topraisar dinspre Amzacea. Din primele informații au fost înregistrate 11 victime, dintre care două au fost prinse sub microbuz. 

Potrivit reprezentanților ISU Dobrogea la fața locului au fost alocate 4 echipaje SMURD, 1 ATPVM – autospecială de transport victime multiple, 1 ASAS – o autospeciala de stingere și Descarcerarea și 3 ambulanțe SAj. Din primele informații, două persoane sunt încarcerate  – prinse sub microbuz.

Știre în curs de actualizare

  • Pompierii lucrează pentru extragerea victimelor și degajarea microbuzul. Ambele persoane au fost extrase, inconștiente
  • Din păcate, cele 2 persoane au fost declarate decedate. Este vorba de un bărbat de 37 de ani și o adolescentă de 17 ani
  • 18 persoane cu multiple traumatisme au fost preluate si transportate la spital pentru investigații medicale amănunțite.

„Polițiști din cadrul Serviciului Rutier Constanța au fost solicitați să intervină, în jurul orei 08.50, la un accident rutier care a avut loc pe DN 38, la km 19+500m, în afara localității Topraisar, pe fondul neadaptării vitezei la condițiile meteo nefavorabile, respectiv ceață densă și carosabil umed.
În accident a fost implicat un microbuz care efectua curse regulate de transport persoane, pe relația Negru Vodă – Constanța, conducătorul auto pierzând controlul direcției de mers și răsturnându-se în afara părții carosabile. În urma accidentului rutier, un bărbat și o femeie au decedat la fața locului iar 20 de pasageri au fost transportași la spital cu vătămări corporale pentru îngrijiri medicale“,au transmis reprezentanții IPJ Constanța.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean, două dintre victime – una rănită și una decedată erau eleve ale Liceului Tehnologic Gh. Miron Costin Constanța, acestea făcând naveta din comuna Comana spre unitatea de învățământ în momentul producerii tragediei.

„Este un eveniment regretabil și gândurile noastre se îndreaptă către familia îndoliată căreia îi transmitem sincere condoleanțe în aceste momente dificile“ a declarat domnul Inspector Școlar General prof. Sorin Mihai.

UPDATE

Alte două accidente au avut loc în această dimineață, fiind implicate microbuze.

În jurul orei 05:30, un bărbat, de 22 de ani, a condus o autoutilitara, pe DC 88 în afara localității Ovidiu, dinspre Ovidiu către Poiana unde, într o curbă la stânga, din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de drum – carosabil umed şi ceată, ar fi pierdut controlul direcţiei de mers către dreapta, răsturnandu-se în afara părţii carosabile. În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală uşoară a conducătorului auto.

Un alt accident a avut loc la iesire din Dulcesti spre Pecineaga. Coliziune între un autoturism și un autobuz transport persoane (fără pasageri).
Din primele date, sunt 3 persoane rănite, conștiente și cooperante.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*