Un inconștient a fost prins la volan de către polițiștii constănțeni, cu o alcoolemie de 3,75 mg/l în sânge

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest. FOTO cu rol ilustrativ

Un individ inconștient a fost depistat de către polițiștii constănțeni în timp ce conducea o mașină pe străzile din Constanța cu o alcoolemie record, dar și dreptul de a conduce suspendat tot din aceleași motive. 

În cursul zilei de 31 octombrie, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Constanța, au depistat un bărbat, în vârstă de 48 de ani, din Constanța, care a condus un autoturism, pe aleea Pelicanului din municipiu. În urma verificărilor în baza de date a reieșit că individul avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Pe 24 iulie bărbatul în cauză a condus un autoturism pe strada Topolog din Constanța, fiind sub influența băuturilor alcoolice  – 0,94 mg/l alcool pur în aer expirat. Înainte de asta, în 2014 i-a fost anulat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, dar doi ani de zile mai târziu și-a redobândit acest drept.

Pentru că emana halenă alcoolică, polițiștii l-au testat cu etilotestul. Aparatul a indicat o concentrație de 1,62 mg/l alcool pur în aerul respirat, iar ulterior, analizele de sânge efectuate la Serviciul de Medicină Legală au dat verdictul final: 3,75 mg/l alcool pur în aerul respirat.

Cele mai multe persoane intră în comă alcoolică în jurul valorii de 1 mg/l alcool pur în aerul respirat, potrivit specialiștilor.

Șoferul a fost reținut inițial pe 24 de ore, iar ulterior, instanța a decis arestarea sa preventivă pentru 30 de zile.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*