VIDEO Focuri de armă pentru prinderea unor hoți din hoteluri. Anchetatorii i-au lăsat pe suspecți să mai dea o ultimă spargere pentru a-i prinde în flagrant

Politie rutiera. FOTO Catalin Schipor

Lucrătorii Serviciului Investigații Criminale din cadrul IPJ Constanța și mascații de la Direcția de Operațiuni Speciale au reușit să prindă, după mai multe luni de filaj, o bandă care a dat multiple spargeri pe litoral. Indivizii dădeau atacul în special la unități de cazare din Eforie și Costinești.

Anchetatorilor le-a fost destul de greu să dea de urma suspecților. Foloseau cagule și mănuși, așa că probele lăsate în urmă au fost destul de puține. Cu răbdare și multa muncă de documentare, oamenii legii au reușit totuși să creeze un cerc de suspecți. S-a trecut la filarea lor, iar duminică seară s-a trecut la acțiune.

Trei dintre cei cinci membrii ai grupului au dat o nouă spargere în Eforie Sud. Au fost urmăriți de când au plecat din localitatea Cumpăna, iar polițiștii au așteptat până hoții au dat din nou lovitura. Pe drumul către casă, indivizii au fost încolțiți de anchetatori. Au reușit să-i oprească la Eforie Nord, abia după ce au tras câteva focuri de armă.

În mașină au fost identificați trei dintre suspecți, doi bărbați și o femeie, având asupra lor mai multe bunuri furate. Anchetatorii spun că au reușit până acum să probeze șapte fapte – cinci în Costinești și două în Eforie. Erau vizate atât locuințe cât și unități de cazare.

Oamenii legii au făcut 12 percheziții și au reușit să recupereze 95% din prejudiciul estimat la 15.000 lei.

Suspecții sunt: R.D. de 35 ani, R.G. de 33 ani, R.B. de 27 ani, G.E. de 40 ani, R.C. de 35 ani. În urma flagrantului au fost reținuți R.G, G.E. si R.C., ceilalți doi fiind căutați de oamenii legii.

Pe numele celor reținuți au fost emise ordonanțe de reținere pentru 24 de ore. Procurorii Tribunalului Constanța vor cere arestarea lor preventivă. Suspecții sunt cercetați și anchetați pentru constituire de grup infracțional organizat și furt calificat.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*