Un distrugător britanic vizitează Portul Constanța pentru trei zile

HMS DARING. FOTO Ray Jones/MOD
HMS DARING. FOTO Ray Jones/MOD

Relațiile bilaterale dintre Forțele Navale Române și Forțelor Navale ale Marii Britanii vor fi consolidate în timpul unor activități comune, planificate în perioada 25-27 aprilie, cu prilejul vizitei distrugătorului britanic HMS Daring (D-32) în România.

Fregata „Regele Ferdinand” și distrugătorul HMS Daring vor desfășura marți, 25 aprilie, pe mare, exerciții de respingere a unui atac aerian, exerciții de comunicații tactice, precum și manevre de reaprovizionare, iar după încheierea secvențelor de instrucție nava britanică va acosta la Terminalul Pasagere, pentru o escală de două zile în portul Constanța. Pe timpul escalei, sunt planificate vizite ale comandantului navei, căpitan-comandor Marcus Hember, la Comandamentul Flotei și la autoritățile publice locale constănțene, iar marinarii militari români și britanici vor desfășura antrenamente comune care vor viza dezvoltarea procedurilor specifice de acțiune pentru misiunile de inspecție și control al navelor suspecte de trafic ilegal pe mare.

În premieră, doi tineri ofițeri ai Forțelor Navale Române vor fi ambarcați, timp de o săptămână, la bordul distrugătorului britanic și vor participa, în calitate de ofițeri de cart, la misiunile pe care nava le va desfășura în Marea Neagră și Marea Mediterană.

Activitățile bilaterale româno-britanice fac parte din pachetul de măsuri privind întărirea cooperării dintre partenerii NATO (Immediate Assurance Measures), stabilit la SUMMIT-ul NATO din Țara Galilor, în anul 2014, și contribuie la întărirea prezenței navelor militare ale Alianței în Marea Neagră.

HMS DARING (D-32) a intrat în serviciul Marinei Regale Britanice în anul 2009 și este liderul clasei distrugătoarelor tip 45. Are o lungime de 151 m și poate atinge viteza maximă de 30 noduri. Nava este echipată cu trei sisteme de rachete navă-aer (Sea Viper și Aster), două lansatoare de rachete navă-navă (Harpoon), 13 sisteme de artilerie navală și lansatoare de torpile antisubmarin.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*