Un constănțean a fost depistat de către polițiști cu mașina plină de țigări de contrabandă

Polițiștii au pus mâna pe mai multe țigări de contrabandă. FOTO IPJ Constanța

Polițiști din cadrul Secției 5 au depistat un bărbat de 34 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe Șoseaua Mangaliei din municipiul Constanța, burdușit cu țigări de contrabandă.

În urma verificărilor, polițiștii au descoperit pe bancheta autoturismului 4000 de pachete cu țigarete, fără a avea aplicate timbre de accizare românești.

Cercetările au fost continuate de către polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, care au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia, conform Legii 86/ 2006 privind Codul Vamal.

Astfel, bărbatul a fost reținut pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, în timp ce autoturismul și țigaretele au fost indisponibilizate. La data de 15 septembrie, Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța a emis pe numele bărbatului măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*