Un al doilea braconier turc prins în Marea Neagră a fost arestat preventiv

Navă a Gărzii de Coastă, aflată în urmărirea pescadorului turcesc. FOTO Mynet.com

Un al doilea marinar de pe pescadorul sub pavilion Turcia, surprins la braconat în Marea Neagră a fost arest preventiv. Acesta nu a fost extrădat, fiind internat în Spitalul Județean după ce a fost rănit de gloanțele ricoșate.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, coordonaţi de procurorul învestit în cauză din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, au continuat cercetările faţă de ceilalţi marinari, cetățeni turci, care au fost internați în spital şi s-au aflat la bordul unui pescador, desfăşurând activităţi de pescuit ilegal în Zona Economică Exclusivă a României.

În data de 29 mai, unul dintre marinari, cetățeanul turc, G.M., în vârstă de 45 de ani, a fost prezentat Judecătorului de Drepturi şi Libertăţi din cadrul Tribunalului Constanţa, care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a acestuia.

Reamintim faptul că, în data de 20 mai, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în Marea Neagră, un pescador turcesc aflat la braconat în Zona Economică Exclusivă a României.

Echipajul pescadorului, format din 8 marinari, nu s-a supus somaţiilor legale ale poliţiştilor de frontieră şi a încercat să scape de urmărirea navelor PFR, fapt pentru care poliţiştii de frontieră au folosit gradual armamentul de la bordul navei, reușind astfel oprirea pescadorului turcesc, echipajul fiind transferat la bordul uneia dintre navele P.F.R.

În cauză, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanta, efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „pescuitul comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice, în perioada de prohibiţie”,”pescuit ilegal și pescuit neraportat al calcanului”, „distrugerea sau avarierea unei nave ori a încărcăturii acesteia”, „conducerea unei nave de către o persoană fără brevet sau fără certificat de capacitate corespunzător”, „pescuitul comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit”, față de comandantul ambarcaţiunii fiind dispusă măsura arestării preventive, încă din data de 22 mai.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*