Trei zile de lupte, ateliere și expoziții cu tematici daco – romane. Programul complet al Festivalului Antic Tomis

Festivalul Antic Tomis. FOTO Afișul festivalului
Festivalul Antic Tomis. FOTO Afișul festivalului

Asociația Litoral – Delta Dunării se pregătește să lanseze Săptămâna Antică la Constanța. Evenimentele se vor încheia cu Festivalul Antic Tomis care are loc între 28 și 30 august în parcul Tăbăcărie din oraș.

Cinci asociații de reconstituire istorică: Terra Dacica Aeterna (Cluj), Garda Apulum (Alba Iulia), România – Dacia Casa Noastră (Constanţa), Nimfele Dace (Zalau) și Scythia Minor (Dobrici, Bulgaria) vor participa la ceremonii.

Ziua de 28 august va debuta la ora 9.00 cu amenajarea taberei antice. După ora 12.00 au loc ateliere de reconstituire istorică și demonstrații tactice.

Partea mai interesantă începe la ora 17.00 cu o Paradă Antică Militară și Civilă pe traseul: Parcul Arheologic Constanța – Prefectura – Bulevardul Tomis – Lupoaica – Piața Ovidiu. Parada este urmată de Ceremonia de deschidere programată pentru ora 17.30 în Piața Ovidiu și apoi de retragerea spre tabăra festivalului.

Pe 29 august evenimentele încep la ora 10.00 cu ateliere de reconstituire istorică. Pe parcursul zilei vor avea loc spectacole de teatru de păpuși (ora 15.00), antrenamente militare, ritualuri de nuntă și de inițiere în arta vindecării (17.00 – 21.00).

În aceeași zi, la Mamaia, are loc o paradă antică pe traseul: Piațeta Cazino – Promenadă – Piațeta Perla, urmată de o piesă de teatru antic – “Antigona” de Sofocle.

Duminică, 30 august ziua începe la ora 10.00 cu antrenamente militare, iar la ora 15.00 are loc Ceremonia de Închidere. Între orele 17 – 21.00 se vor desfășura spectacole și este programată o piesă de teatru antic.

Asociația Litoral Delta Dunării invită agenții economici locali de la hotelieri la proprietari de restaurante și cluburi și orice companie privată să participe activ la Săptămâna Antică și să creeze meniuri cu preparate antice sau petreceri tematice în cluburi.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*