Trei migranți au fost prinși de polițiștii de frontieră după ce au încercat să intre ilegal în țară

Migranți depistați în timp ce încercau să intre ileggal în țară. FOTO Garda de Coastă

Trei migranți au fost prinși de polițiștii de frontieră constănțeni după ce au încercat să intre ilegal în țară. Ei au fost predați autorităților bulgare.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Băneasa au depistatpe data de 14 iulie, pe raza localității Băneasa, judeţul Constanţa, trei persoane care se deplasau pe jos, dinspre frontiera cu Bulgaria spre interiorul țării.  Deoarece persoanele în cauză nu îşi justificau prezenţa în zonă au fost duse la sediul Sectorului Poliției de Frontieră pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni Siria și Irak, cu vârste cuprinse între 26 și 30 de ani. Aceștia au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Totodată, au fost întreprinse demersurile necesare pentru punerea în aplicare a acordului de readmisie româno-bulgar, cei trei cetăţeni fiind predați în cursul zilei de azi autorităţilor bulgare, pentru continuarea cercetărilor şi luarea măsurilor legale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*