Trei braconieri și 160 de kg de pește au încăput într-un Tico

Peștele braconat găsit asupra suspecților a fost confiscat. FOTO Poliția de Frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în zona de competență trei cetăţeni români care transportau, cu un autoturism, peste 160 kilograme peşte, fără documente legale şi sute de plase de pescuit interzise de lege.

Poliţiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, acționând în baza unor informații, au oprit pe un drum neamenajat din zona lacului Sinoe, un autoturism marca Daewoo, model Tico, în care se aflau cetățenii români T.C., B.I. și S.C., cu vârste cuprinse între 17 și 43 de ani, domiciliaţi pe raza judeţului Constanța.

În urma controlului efectuat asupra autoturismului, polițiștii de frontieră au descoperit, în portbagajul acestuia, mai mulţi saci din plastic ce conţineau 400 m plase interzise la deţinere, în care se afla cantitatea de 162,8 kg peşte, din specia caras, în stare proaspătă, pentru care persoanele în cauză nu deţineau documente legale.

Întreaga cantitate de pește a fost predată unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar în cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „pescuitul comercial fără licență sau autorizație de pescuit”, „pescuitul comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode și mijloace al peștilor și al altor viețuitoare acvatice în perioada de prohibiție”, „deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui şi altor vieţuitoare acvatice obţinute din pescuit ori produselor din peşte” și „producerea, importul, deținerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă tip monofilament”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*