Trafic aglomerat la ieșirea din țară. Românii au ales să-și petreacă vacanța în Bulgaria mai mult decât pe litoralul românesc

Mii de români pleacă în vacanță în Bulgaria. FOTO C.B.

Cifrele Poliției de Frontieră arată că de trei ori mai mulți români au ales să își petreacă vacanța de Paște – 1 mai în Bulgaria decât pe litoralul țării noastre. Este vorba strict de numărul celor care au trecut prin punctele de frontieră din județul Constanța.

În perioada 26 aprilie – 2 mai, punctele de trecere a frontierei române la granița cu Bulgaria de pe raza județului Constanța, au fost tranzitate de aproximativ 154.400 de persoane, precum și de 42.350 de mijloace de transport.

P.T.F. Vama Veche, a fost cel mai tranzitat punct de trecere rutier de pe raza județului Constanța, de aproximativ 122.000 persoane și 31.500 mijloace de transport.

În perioada similară a anului trecut s-a constatat că în perioada sărbătorilor pascale și 1 Mai, punctele de trecere a frontierei române la granița cu Bulgaria de pe raza județului Constanța, au fost tranzitate de aproximativ 87.300 de persoane, precum și de 27.290 de mijloace de transport.

Astfel, P.T.F. Vama Veche, la frontiera cu Bulgaria, a fost cel mai tranzitat punct de trecere rutier de pe raza județului Constanța, de aproximativ 58.400 persoane și 17.360 mijloace de transport.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*