Taxele pentru 2018 din Medgidia s-au dezbătut într-o consultare publică

Vot în ședința de Consiliu Local Medgidia. FOTO Adrian Boioglu
Vot în ședința de Consiliu Local Medgidia. FOTO Adrian Boioglu

Locuitorii Medgidiei au fost invitaţi la dezbaterea publică cu temele: „Zonarea Municipiului Medgidia” şi „Stabilirea impozitelor şi taxelor locale, precum şi a taxelor speciale, pentru anul 2018”. Cele două teme au fost prezentate de directorul economic al Primăriei Municipiului Medgidia, Luminiţa Ivan. Aceasta a precizat că zonele din intravilanul şi extravilanul localităţii se identifică prin literele A, B, C, D, în funcţie de apropierea de centru şi dotări. Delimitarea zonelor şi stabilirea numărului acestora, atât în intravilanul, cât şi în extravilanul localităţilor, se stabilesc prin hotărârile adoptate de către consiliile locale, în funcţie de poziţia terenului faţă de centrul localităţii, de reţelele edilitare, precum şi de alte elemente specifice fiecărei unităţi administrativ-teritoriale, pe baza mai multor documentaţii.
Pentru anul 2018, se măresc taxele pentru zona urbană, acolo unde se regăsesc clădiri care beneficiază de dotările specifice unui municipiu de rang II. Pentru zonele mai puţin favorizate, cum sunt terenurile extravilane, taxele rămân la nivelul celor din 2014, având în vedere că acolo se desfăşoară activităţi agricole şi nu sunt dotări rezidenţiale. Taxele şi impozitele se vor mări cu maxim 20%, dar procentul este variabil, calculându-se după indicatori tehnico-economici (anul construcţiei, valoarea clădirii, dotări).

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*