Taxa de habitat din Constanța va fi majorată din 2020. Tariful crește de la 5 lei la 6,5 lei pe lună de persoană

Consilierii locali din Constanța. FOTO Adrian Boioglu
Consilierii locali din Constanța. FOTO Adrian Boioglu

Consilierii locali au stabilit valoarea taxei de habitat pentru anul 2020. Aceasta crește de la 5 lei la 6,5 lei.

În cadrul ședinței Consiliului Local Municipal Constanța consilierii locali au  stabilit valoarea taxei de habitat pentru anul 2020.  Aceasta crește de la 5 lei la 6,5 lei pe lună de persoană.

“Taxa de habitat crește la 5 lei de la 6,5 lei. În proiectul inițial fusese 7,5 lei, dar urmare a consultărilor și urmare a dezbaterilor pe care le-am avut în timpul acestei ședințe, am redus de la 7,5 lei la 6,5 lei această taxă de habitat”, a afirmat primarul Decebal Făgădău.

Edilul a precizat că municipalitatea va continuă să subvenționeze prețul taxei de habitat până la valoarea de 10-11 lei.

“Factura pe o plătim lunar este undeva la 10-11 lei pentru fiecare persoană. Noi colectăm 5 lei. Cu alte cuvinte, din bugetul local, noi subvenționăm această taxă de habitat. În schimb să plătim și această taxă pe economia circulară nu aveam de unde, nu avem surse”, a explicat primarul Constanței.

El a menționat că această taxă pe economia circulară se ridică la 5 milioane de lei pe an.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*