Spitalul Orășenesc Cernavodă va fi dotat cu computer tomograf și o serie de echipamente medicale de ultimă generație

Spitalul Orășenesc Cernavodă. FOTO Ctnews.ro

Primarul orașului Cernavodă, Liviu-Cristian Negoiță a semnat la Brăila, la Agenția de Dezvoltare Regională Sud-Est contractul de finanțare aferent proiectului european “Dotarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Orășenesc Cernavodă”, proiect ce aduce orașului Cernavoda o investiție în valoare totală de 1.600.000 euro, contribuția UAT fiind de doar 2%.

Prin acest proiect, Administrația Publică Locală va achiziționa 91 de echipamente medicale de ultimă generație pentru specialitățile medicale
din structura Ambulatoriului Spitalului Orășenesc Cernavodă, 46 de piese de mobilier și 11 echipamente IT. Printre echipamente se numără:
Computer tomograf, Electrocardiograf, Ecograf 4D, Ecograf Doppler, Doppler Transcranial, Defibrilator, Analizor automat biochimie,
Electrocauter, Audiometru, Autoclav, etc.

Toate aceste dotări au rolul de a crește calitatea serviciilor medicale oferite cernăvodenilor dar și pacienților din localitățile limitrofe.
Reamintim faptul că proiectul “Dotarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Orășenesc Cernavodă” a fost depus de Primăria orașului
Cernavoda pe data de 20 decembrie 2018, pentru a obține finanțare europeană prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară
8. ”

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*