SPIT Constanța face precizări privind scutirile de la plata impozitelor și taxelor locale acordate reprezentanților legali

Sediul SPIT Constanța. FOTO Adrian Boioglu
Sediul SPIT Constanța. FOTO Adrian Boioglu

Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța amintește cetățenilor că, începând cu data de 20 mai beneficiază de scutire de la plata impozitului/taxei pe clădirea folosită ca domiciliu în proprietate sau în coproprietate, terenul aferent clădirii și de la plata impozitului unui mijloc de transport (în condițiile legii) și reprezentanții legali ai persoanelor cu handicap grav, handicap accentuat sau încadrate în gradul I de invaliditate.

Conform dispozițiilor art. 25 pct. 26 din Legea nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, are calitatea de reprezentant legal al persoanei cu handicap părintele sau persoana desemnată, potrivit legii, să exercite drepturile şi să îndeplinească obligațiile față de persoana cu handicap.

În categoria reprezentanților legali se încadrează și tutorele, care este numit în cazul minorilor ai căror părinți sunt, după caz, decedați, necunoscuți, decăzuți din exercițiul drepturilor părintești sau li s-a aplicat pedeapsa penală a interzicerii drepturilor părintești, puși sub interdicție judecătorească, dispăruți ori declarați judecătorește morți, cât și în cazul persoanelor majore lipsite de discernământ se instituie tutela în conformitate cu dispozițiile legale în vigoare, tutorele fiind reprezentantul legal al acestora.

Reprezentanții legali beneficiază de scutire doar pe perioada în care acordă îngrijire, supraveghere și întreținere și se operează cu data de 1 a lunii următoare celei în care aceștia depun documente justificative în acest sens.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*