SPIT Constanța a început expedierea deciziilor de impunere

Sediul SPIT Constanța, Agenția 6
Sediul SPIT Constanța, Agenția 6

Serviciul Public de Impozite și Taxe (SPIT) Constanța informează cetățenii că a început distribuirea deciziilor de impunere ce conțin cuantumul impozitelor şi taxelor locale datorate în anul 2019 de către persoanele fizice și juridice.

Astfel, anul acesta au fost tipărite 184.460 de decizii de impunere, din care 94% pentru persoanele fizice şi 6% pentru persoanele juridice. Din numărul total, 85% sunt pentru cei care datorează doar obligaţiile fiscale pentru anul 2019, iar 15% sunt pentru cei care datorează şi debitele restante cu accesoriile aferente din anii precedenți.

Deciziile de impunere sunt emise în baza informațiilor din declarațiile fiscale depuse de contribuabil, reprezentând și înștiințări de plată. Documentele menționate se comunică persoanelor fizice/juridice la domiciliul fiscal, prin poștă, cu confirmare de primire. În cazul în care acest lucru nu este posibil, comunicarea se realizează prin publicitate, prin afișarea unui anunț la sediul SPIT și pe site-ul instituției www.spit-ct.ro. Anunțul se menține afișat cel puțin 60 de zile de la data publicării și se consideră comunicat în termen de 15 zile de la data afișării.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*