Spectacol ecvestru: cai de rasă, cascadorii, sărituri peste obstacole și artă plastică la Constanța

Echitație la CMSN. FOTO Dorian Hapurnea
Echitație la CMSN. FOTO Dorian Hapurnea

Clubul de echitație Arena Eqcvestria, din cadrul Complexului Muzeal al Știintelor Naturii, va fi, Vineri,  19 august, epicentrul  manifestărilor ecvestre pe litoral.

Arena Eqcvestria își va deschide porțile începând cu ora 10 :00,  iar publicul va putea viziona expoziții de  mașini de epocă,  fotografii și picturi, articole handmade, harnașamente și echipamente de călărie. Antrenorii Arena Eqcvestria vor susține lecții de dresaj și călărie pe tot parcursul zilei, pentru vizitatorii centrului de echitatie .

Începând cu ora 17:30,  doritorii sunt invitați la un spectacol  dedicat tuturor activităţilor sportive și de divertisment ecvestru. Într-o formulă dinamică şi creativă, Arena Eqcvestria a pregătit un complex program  cu acrobații, voltije, dresaj la coardă, dresaj de înaltă școală , cascadorii călare. Demonstratiile ecvestre vor fi executate de invitați de seamă  din domeniu, printre care se numară Filimon Iordache,  unul dintre cei mai vechi cascadori din România, Georgiana Neselan, Răzvan Nedelcu, sportiv cu performanțe notabile în concursurile de profil și  Clubul  Ecvestru Dobrogea.

Evenimentul va fi completat de o degustare de vinuri Crama Darie, susținută de Valentin Chiru,  o expoziție de picturi  și desene și o expoziție de fotografie , oferită de Marian Sterea.

Biletele pot fi achiziționate anticipat și în ziua evenimentului de la sediul Arena Eqcvestria din cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii (Delfinariu), la prețul de 15 lei pentru adulți și 10 lei pentru copiii până în 10 ani.

Clubul Arena Eqcvestria a fost înfiinţat în anul 2015, dispune de  padocuri, manej acoperit, tribună pentru 150 de spectatori, manej în aer liber şi deţine 14 cai  din cele mai frumoase rase.

Centrul permite plimbări în manej în aer liber, dar si în manej acoperit și organizează permanent lecții de echitație pentru copii și amatori. Dotările sunt completate de  o terasă exterioară care oferă vizitatorilor un peisaj mirific asupra lacului Tăbăcăriei.

Iată programul manifestărilor:

10:00 – 17:30

Program interactiv cu publicul

Pe parcursul întregii zile vor putea fi vizionate:

Expoziție de mașini de epocă

Expoziție de fotografii și picturi

Expoziție de articole handmade – realizate de Lili Sumănaru.

Expoziție de harnașamente și echipamente de călărie

Antrenorii Arena Eqcvestria vor susține lecții de dresaj și călărie pe tot parcursul zilei

Vizitatorii vor fi invitați la plimbări călare

17:30- 17:50

Deschiderea evenimentului

Paradă călare cu defilare – Club Sportiv Ariana

Prezentare rase de cai

17:50 -18:10

Prezentare Expoziție de picturi si desene

18:10 – 18:40

Număr de dresaj de înaltă școală cu Filimon Iordache și Georgiana Neselan

18:40 – 19:10

Demonstrație ecvestră de sărituri peste obstacole

Invitați: Club Sportiv Ariana, Club Ecvestru Dobrogea și Răzvan Nedelcu

19:10 – 19:20

Prezentare Expoziție de fotografie – Marian Sterea

19:20– 19:40

Circuit de obstacole cu trăsura

19:40 – 19:55

Degustare vinuri Crama Darie

19:55 – 20:05

Elemente de Voltijă – Club Sportiv Ariana: Alesia Vrânceanu și Adina Dragomir

20:05 – 20:30

Număr de acrobații călare- Răzvan Ioniță

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*