Șpagă de 3000 Euro pentru o angajare la Autoritatea Navală Română. Ofițerii DGA au reținut traficantul de influență

Autoritatea Navală Română. FOTO rna.ro
Autoritatea Navală Română. FOTO rna.ro

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Constanţa, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, au prins în flagrant, ieri, 1 iunie a.c, o persoană, în timp ce primea suma de 4500 de lei, de la un cetățean pentru a interveni pe lângă funcţionari din cadrul Autorităţii Navale Române (ANR), în vederea incadrarii sale pe un post de inspector tehnic în această instituție.

În fapt, la data de 31.05.2017, un bărbat a depus un denunţ penal la S.J.A. Constanţa împotriva numitei D.O., persoană fără calitate specială, care i-a promis că în schimbul sumei de 3.000 de Euro îşi va trafica influenţa pe lângă funcţionari ai ANR în vederea obţinerii unui post de inspector tehnic, deși nu avea nicio legătură cu persoane din instituție.

La data de 23.05.2017, denunțătorul, prin intermediul mamei sale, i-a remis numitei D.O. suma de 2.000 de euro, pentru a interveni ca fiul său să fie angajat, fără ca măcar să se prezinte la concurs. Ulterior, D.O. a mai cerut 1.000 de euro, motivând că unul dintre membrii comisiei ar solicita mai mulţi bani întrucât denunțătorul nu ar avea experienţă.

Joi, 1 iunie a.c., a fost organizată acțiunea de prindere în flagrant, în timpul căreia D.O. a fost surprinsă în timp ce pretindea şi primea suma de 4.500 de lei (echivalentul a 1.000 Euro), in scopul mentionat.

D.O. a fost reținută cu ordonanță pe 24 de ore, iar astăzi a fost prezentată Tribunalului Constanța cu propunere de arestare preventivă, fiind dispusă măsura arestului la domiciliu pentru 30 de zile. În vederea întocmirii probatoriului, tot în cursul zilei de astăzi, ofițerii S.J.A. Constanța au efectuat, la dispoziția procurorului din cadrul P.T. Constanța, o percheziție la domiciliul inculpatei D.O., ca urmare a săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*