Societatea de Termoficare din Năvodari, reclamată la ANPC după ce și-a amenințat abonații pe Facebook că le dă apă caldă și căldură cu porția

Sediul Termica Năvodari

Năvodărenii au aflat de pe Facebook faptul că riscă să primească apă caldă după program, și chiar deloc, decizia fiind luată în urma înregistrării unor restanțe din partea unor abonați. Cei cu facturile la zi s-au revoltat, iar unii chiar au luat poziție și au reclamat furnizorul la ANPC.

SC Termica Distribuție Năvodari și-a înștiințat printr-un anunț sec postat pe pagina sa de Facebook că vor avea apă caldă doar câteva ore, de după amiaza până seara.

„Începând cu data de 12 septembrie, furnizarea apei calde se va face zilnic în intervalul orar 17.00 – 22.00. Acest lucru se datorează faptului că locuitorii orașului nu plătesc la timp factura către Termica Distribuție“ sună mesajul de „amenințare“ al celor de la societatea respectivă.

În continuare, năvodărenii sunt somați că dacă:

„În termen de 15 zile nu se vor recupera debitele restante, TERMICA DISTRIBUȚIE va sista distribuția de apă caldă“.

Decizia societății de distribuție a apei calde i-a revoltat pe năvodăreni, în special pe cei care fac eforturi să își plătească la zi dările către furnizori. Unul dintre ei, chiar a sesizat situația la ANPC

„În condițiile în care majoritatea lucrăm și în ture de la 14.00 la 22.00 înseamnă că nu beneficiem de apa caldă. Chiar și în perioada când “furnizau nonstop” trebuia să las 30-60 min apa să curgă până venea caldă. 
Aceste informații au venit acum când mâine poimâine iarna bate la ușă, iar oamenii nu mai au posibilitatea de a se debranșa de la ei pentru a trece la sistemul de încălzire pe gaze. (…) Tot ei se ocupă și de încălzirea apartamentelor pe timp de iarnă. Ne așteptăm să ne facă o surpriză să ne lase fără căldură în toiul iernii. Această firmă este preluată de sub administrația primăriei și în continuare există o legătură între ele și persoanele ce conduc această primărie în cârdășie“, spune Ionel Daniel Bulc în sesizarea făcută.

Bărbatul consideră că modul în care s-a pus problema nu a fost fairplay, fiind de părere că reprezentanții societății respective ar fi putut să anunțe din timp situația, pentru a fi timp de recuperare a debitelor, sau cei care doreau, să se debranșeze și să își pună centrale termice pe gaze.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*