Sindicaliștii și operatorii din port îi scriu lui Ponta: “Vrem o strategie unitara pentru atragerea traficului de mărfuri”

Portul Constanța
Portul Constanța

Organizația “Operatorul Portuar” dar și sindicaliștii din port s-au supărat din nou pe APMC. De această dată, nemulțumirile lor au fost puse într-o scrisoare adresată premierului Victor Ponta. Ei spun că au identificat mai multe aspecte nelegale în actul de management al portului și toate acestea duc la repercusiuni grave asupra dezvoltării zonei.

Traficul de mărfuri în scădere duce la instabilitate economică, spun reprezentanții organizației “Operatorul Portuar”, și acest lucru se întâmplă din cauza managementului deficitar și abuziv al APC, se arată în aceeași scrisoare.

Comunitatea portuară sesizează faptul că în ultimele 18 luni au fost înregistrate mai multe nereguli:

“- Neimplementarea procedurii de subconcesiune, desi aceasta este reglementata legislativ;
– Contracte de inchiriere abuzive, nelegale si deosebit de oneroase pentru operatorii portuari;
– Chirii si tarife (tariful de utilizare a domeniului portuar – UDP) majorate unilateral, arbitrar si nefundamentat;
– Neexecutarea lucrărilor de mentenanţă şi/sau de îmbunătăţire a infrastructurii domeniului portuar, respectiv neasigurarea facilităţilor contractuale pentru agenţii economici care operează în Portul Constanţa, raportat la nivelul ridicat al taxelor şi tarifelor percepute;

– Lipsa oricărei viziuni de ansamblu referitoare la potenţialul de dezvoltare al Portului Constanţa, respectiv: lucrari de infrastructura realizate haotic, nerealizarea vreunui demers pentru stabilirea unor obiective de performanta, etc.;

– Un Master Plan al Portului Constanta in total dezacord cu Master Planul General de Transport al Romaniei si care propune o serie de solutii pentru Portul Constanta, lipsite de fundament tehnic si economic”.

La final, portuarii îi cer lui Victor Ponta să se implice urgent în stabilirea unei strategii comerciale și de dezvoltare unitară pentru port.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*