Simona Halep a primit distincția „Crucea Sfântului Apostol Andrei (Crucea Dobrogei)”

Simona Halep a primit distincția eparhială a Arhiepiscopiei Tomisului pentru mireni "Crucea Sf. Ap. Andrei. FOTO Tomisul Ortodox

Arhiepiscopia Tomisului a decis să îi acorde tenismenei Simona Halep distincția eparhială a Arhiepiscopiei Tomisului pentru mireni “Crucea Sf. Ap. Andrei (a Dobrogei)”.

Gestul este menit să pună în valoare personalitatea excepțională a tinerei sportive constănțene și să răsplătească modelul de dăruire și credință pe care Simona Halep îl aduce în atenția publicului, prin performanțe deosebită în lumea sportului.

Sf. Ap. Pavel, în prima sa Epistolă către Corinteni, aseamănă viața creștinului cu viața unui sportiv care se străduiește, prin disciplină și efort, să dobândească cununa victoriei: „Nu ştiţi voi că acei care aleargă în stadion, toţi aleargă, dar numai unul ia premiul? Alergaţi aşa ca să-l luaţi. Şi oricine se luptă se înfrânează de la toate. Şi aceia, ca să ia o cunună stricăcioasă, iar noi, nestricăcioasă.” (1 Cor. 9, 24-25).

„Iată, în acest cadru v-am chemat pentru că sunteţi o fiică credincioasă a Bisericii şi eu cred că această credinţă niciodată nu vă va părăsi, dimpotrivă, aceasta va creşte. Rog toţi preoţii să pomenescă, cea mai cunoscută fiică a Dobrogei noastre. Vă mulţumim pentru toate premiile, vă mulţumim că aţi venit astăzi în mijlocul nostru şi vă doresc ca oriunde veţi merge să fiţi însoţită de credinţă şi iată că Sfântul Apostol Andrei, al românilor pe care îl vom sărbători pe 30 luna aceasta, este luna Sfântului Apostol, de aceea am aşteptat până acum să vă dăm această distincţie. Să vă ţină Dumnezeu în pază şi să vă îmbrăţişeze în fiecare zi cu dragostea sa. Amin”, a spus IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

 

“Vreau să încep cu “Doamne Ajută”. Mulţumesc foarte mult pentru această distincţie, mă simt onorată, recunosc, sunt foarte emoţionată de această distincţie, mereu mă închin şi cred în Dumnezeu pentru că, fără ajutorul lui Dumnezeu nu se poate face nimic. Vreau să urez multă sănătate tuturor şi să ne ajute Dumnezeu”, a spus emoţionată, Simona Halep

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*