Serviciul de ecarisaj ne costă 700.000 lei. Primăria Constanța caută o firmă care să prindă 150 maidanezi pe lună și să eutanasieze jumătate din ei

Pui de câine maidanez la Biobaza Constanța. FOTO Adrian Boioglu
Pui de câine maidanez la Biobaza Constanța. FOTO Adrian Boioglu

Peste 4600 lei. Atât va costa prinderea, tratarea și hrana unui maidanez pentru o lună. Banii vin de la bugetul local.

Primăria Constanța vrea să rezolve problema câinilor maidanezi din Constanța. Administrația locală a a publicat detaliile licitației pentru firma de ecarisaj. Condițiile sunt foarte stricte și menite să evite toate problemele care au dus până acum la numeroase scandaluri în legtură cu felul în care maidanezii erau tratați.

Primăria cere un adăpost cu cel puțin 150 locuri situat la o distanță maximă de 35 kilometri de municipiu. Firma câștigătoare a licitaței trebuie să dețină cel puțin o autoutilitară folosită exclusiv pentru transportul câinilor capturați numai de pe raza municipiului Constanța.

O altă condiție pentru câștigător este să aibă contract încheiat cu o unitate de ecarisare pentru adăpostul unde vor fi cazați câini sau instalații proprii. La capitolul angajați, viitorul adăpost al câinilor fără stăpân trebuie să facă dovada unui contract cu cel puțin un medic veterniar, un tehnician veterinar, un șofer, 3 prinzători și 2 îngrijitori.

Site de promovare cu pozele câinilor

Primăria vrea ca activitatea de prindere trebuie să fie zilnică. Dacă firma nu prinde câini, plătește penalități. Solicitările vor fi transmise telefonic, iar hingherii trebuie să-și facă treaba în maxim 2 ore.

Adăpostul pentru maidanezi va avea un program zilnic cu publicul de 6 ore.

Mai interesantă este cerința ca prestatorul serviciilor să își facă un site de promovare a câinilor prinși de pe domeniul public pe care îl actualizează zilnic cu pozele și semnalmentele câinilor, precum și data și adresa capturării lor.

Numărul adopțiilor trebuie să fie net superior celui al câinilor eutanasiați. În plus, firma trebuie să dovedească și faptul că deține sau are contract cu un incinerator ecologic.

Firma care se va ocupa de toate aceste operațiuni are și norme lunare. Angajații trebuie să captureze 150 maidanezi pe lună și să eutanasieze 75 dintre aceștia. Restul vor fi microcipați, sterilizați, tratați și ținuți pentru adopție.

Licitația are loc pe 10 martie 2017.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*