Sentință definitivă pentru militarul care a încercat să îi dea foc unei farmaciste

Curtea de Apel, Tribunalul Constanta. FOTO Catalin Schipor

Un militar clujan detașat disciplinar la Constanța a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Constanța după ce în urmă cu doi ani a încercat să îi dea foc unei farmaciste. Bărbatul intrase în farmacie cu intenția de a face rost de bani.

 

Într-o seară de la începutul lunii octombrie 2016, un individ a intrat într-o farmacie situată în cartierul constănțean Km. 4-5, având în mână o sticlă cu benzină. A stropit-o pe farmacistă și rafturile cu medicamente, și a amenințat că va arunca locul în aer, dacă nu primește toți banii din casă. Înainte de a-și duce la capăt amenințarea, țipetele de groază ale farmacistei au fost auzite de un grup de tineri care au intervenit. Individul a luat-o la fugă, dar a fost prins de un tânăr care l-a predat apoi polițiștilor.

Ancheta a fost preluată de către procurorii Parchetului Militar, după ce susupectul a fost identificat drept Vlad Ciomagă, în vârstă de 34 de ani, militar. Acesta a activat în UM 02216 din Cluj Napoca până în anul 2012 când a fost urmărit penal prima dată de către procurorii militari, fiind acuzat de delapidare, însă dosarul a fost clasat. Ulterior a fost detașat la Constanța.

Cazul a fost judecat la Judecătoria Constanța, acuzația fiind de tâlhărie. Prima sentință a fost dată pe 23 iunie 2017. Atunci, magistrații au decis condamnarea la 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la tâlhărie cu suspendare pe un termen de supraveghere de 2 ani. Procurorii au făcut apel, iar instanța superioară – Curtea de Apel a decis majorarea pedepsei la 1,6 ani închisoare, tot cu suspendare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*