Sentință definitivă pentru militarul care a încercat să îi dea foc unei farmaciste

Curtea de Apel, Tribunalul Constanta. FOTO Catalin Schipor

Un militar clujan detașat disciplinar la Constanța a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Constanța după ce în urmă cu doi ani a încercat să îi dea foc unei farmaciste. Bărbatul intrase în farmacie cu intenția de a face rost de bani.

 

Într-o seară de la începutul lunii octombrie 2016, un individ a intrat într-o farmacie situată în cartierul constănțean Km. 4-5, având în mână o sticlă cu benzină. A stropit-o pe farmacistă și rafturile cu medicamente, și a amenințat că va arunca locul în aer, dacă nu primește toți banii din casă. Înainte de a-și duce la capăt amenințarea, țipetele de groază ale farmacistei au fost auzite de un grup de tineri care au intervenit. Individul a luat-o la fugă, dar a fost prins de un tânăr care l-a predat apoi polițiștilor.

Ancheta a fost preluată de către procurorii Parchetului Militar, după ce susupectul a fost identificat drept Vlad Ciomagă, în vârstă de 34 de ani, militar. Acesta a activat în UM 02216 din Cluj Napoca până în anul 2012 când a fost urmărit penal prima dată de către procurorii militari, fiind acuzat de delapidare, însă dosarul a fost clasat. Ulterior a fost detașat la Constanța.

Cazul a fost judecat la Judecătoria Constanța, acuzația fiind de tâlhărie. Prima sentință a fost dată pe 23 iunie 2017. Atunci, magistrații au decis condamnarea la 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la tâlhărie cu suspendare pe un termen de supraveghere de 2 ani. Procurorii au făcut apel, iar instanța superioară – Curtea de Apel a decis majorarea pedepsei la 1,6 ani închisoare, tot cu suspendare.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*