Se redeschide centrul de performanță „Hai la Olimpiadă!” din Constanța. Hai la testare!

Programul "Hai la Olimpiadă"
Programul "Hai la Olimpiadă"

Programul „Hai la Olimpiadă!”, inițiat de Fundația eMAG în anul 2012 și sprijinit de BCR începând cu anul 2014, își redeschide centrul de pregătire gratuită pentru performanță din Constanța și pe cele din restul orașelor din țară. În același timp, programul își extinde rețeaua în Baia Mare, Oradea și Piatra Neamț și ajunge în acest an școlar la un număr de 20 de centre gratuite în 10 orașe din România.

Elevii din Constanța care au rezultate bune atât la Fizică, cât și la concursurile școlare își pot duce pasiunea la următorul nivel și se pot înscrie online la testările pentru selecția în centrele de pregătire pentru performanță „Hai la Olimpiadă!”.

Data, ora și locația testării la Fizică vor fi actualizate permanent pe pagina oficială a „Hai la Olimpiadă!”.

Centre noi în Baia Mare, Oradea și Piatra Neamț

Programul „Hai la Olimpiadă!” continuă tradiția ultimilor ani și deschide centre noi în alte trei orașe din România: Baia Mare, Oradea și Piatra Neamț. Totodată, Timișoara, pe lângă centrele de pregătire la Matematică și Informatică, va avea și un centru de pregătire la Fizică.

Astfel, din luna octombrie, în cadrul programului „Hai la Olimpiadă!” vor funcționa 20 de centre de pregătire: centrele de performanță la Matematică și Fizică din Brașov, centrele la Matematică, Fizică și Informatică din București, centrele la Matematică și Fizică din Buzău, centrul la Fizică din Constanța, centrele la Matematică și Informatică din Cluj-Napoca, centrele la Matematică și Informatică din Iași, centrele la Matematică, Informatică și Fizică din Timișoara, la care se vor adăuga centrele noi: la Matematică, în Baia Mare, la Fizică, în Oradea, și la Matematică, Informatică și Fizică, în Piatra Neamț.

„În Centrele de pregătire pentru performanță ‘Hai la Olimpiadă!’, pregătirea elevilor este asigurată de cei mai buni profesori din oraș. Continuăm să punem în valoare comunitatea dascălilor dedicați, care pot să ghideze copiii pentru întrebările lumii de mâine. Cursurile în centre sunt gratuite și, pentru a putea participa la aceste cursuri, elevii cu cele mai bune rezultate la concursurile școlare participă la o testare. În acest an școlar, suntem prezenți în 10 orașe și ne-am propus ca, până în 2020, să avem astfel de centre în cel puțin 30 de orașe din țară și să ajungem la cel puțin 5.000 de copiii care pot și vor să se pregătească la un nivel peste medie”, a declarat Tudor Vlad, Președintele Fundația eMAG pentru Educație.

 

„Susținerea copiilor şi tinerilor care vor să facă performanță reprezintă una dintre direcțiile strategice de implicare în comunitate ale BCR. Credem că este datoria noastră să contribuim la dezvoltarea unei societăți competitive, condusă de lideri bine pregătiți, care pot inspira și pot produce schimbări pozitive în societate. Ne bucurăm să susținem, prin programul ‘Hai la Olimpiadă!’, copiii și tinerii care vor să facă performanță. Vom continua să fim alături de ei prin finanțarea centrelor gratuite de pregătire la Matematică, Informatică și Fizică. Suntem mândri să investim în pasiunea și în dorința de a obține rezultate deosebite ale copiilor și tinerilor care vor fi liderii de mâine ai României”, a declarat și Ionuț Stanimir, Directorul de Comunicare al BCR.

Despre program

„Hai la Olimpiadă!” este un program inițiat de Fundația eMAG în 2012, în cadrul căruia sunt susținuți elevii și profesorii care îi pregătesc să facă performanță la Matematică, Informatică și Fizică. Din 2014, BCR a devenit partener al programului, sprijinind centrele de performanță și cele mai importante concursuri pentru elevi.

În anul școlar 2015-2016, 1.882 de elevi s-au pregătit săptămânal în centrele de performanță din București, Constanța, Buzău, Iași, Brașov, Cluj și Timișoara, sub îndrumarea a 154 de profesori.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*