Se pot depune cererile pentru abonamentele gratuite de la RATC Constanța

Oameni in statie autobuz RATC. FOTO Catalin Schipor

Regia Autonomă de Transport în Comun Constanța anunță beneficiarii H.C.L. nr. 302/29.09.2017, modificată prin H.C.L. nr. 286/31.07.2018 (pensionarii cu pensii de până la 1.600 de lei inclusiv, persoane în vârstă de peste 60 de ani care nu realizează venituri, persoane în vârstă de peste 70 de ani, indiferent de venituri) că, începând cu data de 3 octombrie, pot depune cererile pentru permisele de călătorie R.A.T.C. valabile pentru anul 2019.

Cererile se vor primi la domiciliu prin poștă sau pot fi procurate gratuit de la orice punct de vânzare R.A.T.C. Constanța.

Cererile și documentele aferente se vor depune la toate punctele de vânzare ale R.A.T.C. Constanța în fiecare zi, astfel:

Pensionari cu pensii până la 1600 lei (inclusiv):

  • cerere tip;
  • copie B.I./C.I.- copie și original;
  • cupon de pensie – copie.

Persoane în vârstă, de peste 60 de ani, care nu realizează venituri:

  • cerere tip;
  • copie B.I./C.I. – copie și original;

Persoane în vârstă, de peste 70 de ani, indiferent de venituri:

  • cerere tip );
  • copie B.I./C.I – copie și original.;

Permisele de călătorie se vor primi la domiciliu, prin poștă.

Următoarele categorii de beneficiari NU vor depune cerere, dar vor ridica permisul de călătorie astfel:

  • elevii orfani – pot obține permisul de călătorie de la toate punctele de vânzare R.A.T.C. Constanța;
  • studenții orfani – pot obține permisul de călătorie de la toate punctele de vânzare R.A.T.C.Constanța;
  • persoanele cu dizabilități (cu handicap grav și accentuat) și asistenții personali ai pesoanelor cu handicap grav sau asistenții acestora, nevăzătorii cu handicap grav și accentuat, precum și însoțitorii nevăzătorilor cu handicap pot obține permisul de călătorie de la D.G.A.S.P.C Constanța – B-dul Ferdinand nr. 97 (blocul Turn-Gară);
  • persoanele cu dizabilități cu grad de handicap mediu și ușor – permisul de călătorie de la toate punctele de vânzare R.A.T.C. Constanța;
  • deținuții politici (decret – lege nr. 118/1990) și persoanele strămutate (Legea nr. 189/2000) – pot obține permisul de călătorie de la punctul de vânzare R.A.T.C. Constanța – Gară / de la sediul R.A.T.C. Constanța;
  • șomerii – pot obține permisul de călătorie de la punctul de vânzare R.A.T.C. Constanța – Delfinariu, KM 4.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*