FOTO Se anunță Cod Portocaliu de ploaie și vânt la Constanța. Se anunță vânt de 90 km/h

Meteorologii anunță ploi abundente și vânt de până la 90 km/h

Administrația Națională de Meteorologie a emis un Cod Portocaliu în intervalul 7 octombrie, ora 09:00 – 8 octombrie, ora 15:00

Vor fi ploi importante cantitativ și vânt intens și vor fi afectate cea mai mare parte a Munteniei, Dobrogea și sudul Moldovei.

În județele Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Buzău, Prahova, Ilfov și Municipiul București, Constanța, Tulcea, Galați și Vrancea ploile vor fi temporar abundente și se vor cumula cantități de apă importante, în general între 40 și 60 l/mp, iar pe arii restrânse peste 80…90 l/mp.
Vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăși local 60 km/h, iar începând din după-amiaza zilei de sâmbătă (7 octombrie) în Dobrogea vântul va sufla tare, cu peste 80…90 km/h.

În urma atenționărilor meteorologice de Cod Portocaliu de ploi însemnate cantități și vânt puternic, pentru a interveni cu promptitudine în rezolvarea problemelor ce pot apărea în funcționarea sistemelor operate, la nivelul S.C. RAJA S.A. se activează Comandamentul pentru situații de urgenţă, începând pe 7 octombrie ora 9,00 și până luni 9 octombrie, ora 08,00. Pentru intervenția rapidă, la nivelul comandamentului vor fi constituite 38 de echipe de intervenţie (16 pe municipiul Constanța si 22 în restul județului) dotate cu toate utilajele necesare, echipe ce vor asigura permanența în toată această perioadă.

În acest sens, reprezentanții Serviciului Gestionare Spații Verzi, din cadrul Primăriei vor fi pregătiți să intervină cu 4 echipe formate din alpiniști și țapinari. De asemenea, vor fi pregătite diguri în sectorul cuprins  între str. Soveja și str. Dragoslavelor, precum și balize reflectorizante și 500 de saci de nisip pe bd. 1 Mai, în zona Bisericii Sf. Maria, în cartierul Coiciu și în cartierul Km 5, în zona Secției de poliție nr. 5. Totodată, reprezentanții Poliției Locale împreună cu reprezentanți ai Poliției Rutiere vor ajuta la fluidizarea traficului.

În același timp, reprezentanți ai Direcției Gestionare Servicii Publice din cadrul Primăriei și 4 echipe a câte 6 oameni ale SC RAJA SA acționează încă de la ora 08:00 și sunt pregătite permanent pentru decolmatarea rigolelor de scurgere și a canalizărilor cu 2 autospeciale tip vomă și 2 autospeciale tip vidanjă, cu posibilitatea de intervenție a încă 5 echipe a câte 6 oameni și a încă 3 autospeciale tip vidanjă.

Constănțenii sunt rugațisă nu staționeze autovehiculele în dreptul gurilor de canalizare pentru a nu face dificilă intervenția utilajelor ori în dreptul copacilor sau al crengilor uscate pentru a preîntâmpina avarierea acestora. De asemenea, facem apel către constănțeni să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, precum şi a imobilelor aflate în construcţie, să se adăpostească în sediile diverselor instituţii publice sau alte imobile care prezintă siguranţă. În acest sens, reprezentanți ai Poliției Locale și ai Poliției Rutiere se află pe teren în scopul informării cetățenilor.

Constănțenii, agenții economici și asociațiile de proprietari pot semnala permanent orice problemă la următoarele numere de telefon:

Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/550055;
Dispecerat Serviciul Administrare Spații Verzi – 0722545366/ 0241/488171;
Dispecerat Poliția Locală – 0241/484205;
Dispecerat S.C. RAJA S.A. – 0241/924.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*