Scrisoare deschisă a primarului din Medgidia, Valentin Vrabie, adresată prefectului Constanței

Valentin Vrabie, primarul municipiului Medgidia. FOTO Adrian Boioglu / CTnews.ro

Subsemnatul Valentin Vrabie, în calitate de primar al municipiului Medgidia, judeţul Constanţa, doresc să vă atrag atenţia pe această cale, asupra faptului că atribuțiile pe care le presupune funcția de prefect nu ar trebui să fie compatibile cu slugărnicia față de interesele meschine ale unor jupâni de județ, precum Felix Stroe.

Vă aduc la cunoștință că în birourile instituției pe care dumneavoastră pretindeți că o conduceți, zac de câteva luni bune adrese înaintate de primăria municipiului Medgidia, pe care cu bună știință le ignorați. De aceste acte depind destinele a zeci de mii de cetățeni pe care eu îi reprezint și pe care dumneavoastră prin indiferență îi condamnați la un trai anevoios și cenușiu.

Este vorba despre adresele nr. 10046, 10047, 10048/09.08.2018, prin care se face revenire la adrese mai vechi depuse la dumneavoastră, referitoare la hotărâri de Consiliu Local adoptate de consilierii municipali din Medgidia, cu încălcarea flagrantă a legii. De asemenea, fac referire la adresa nr. 11406/11.09.2018 referitoare la solicitarea demarării referendumului local privind dizolvarea Consiliului Local Medgidia.

Cetățenii municipiului Medgidia, unde și dumneavoastră v-ați născut, au dreptul legal să își decidă singuri soarta însă obediența dumneavoastră față de mai marii partidului, care v-au numit în această funcție efemeră, îi împiedică să facă acest lucru. Vă enumăr în cele ce urmează trei chestiuni extrem de importante pe care nu voi reuși să le duc la bun sfârșit, din cauza unui consiliu local ostil cetățenilor municipiului Medgidia, pe care dumneavoastră îl girați:

  • Reducerea cu 50% a tarifului apei furnizate de operatorul SC RAJA SA;
  • Imposibilitatea accesării unei finanțări de peste 5 MILIOANE de euro pentru reabilitarea, extinderea și dotarea Casei de Cultură „I. N. Roman” din municipiul Medgidia;
  • Reorganizarea administrativă care ar fi dus la o eficientizare a activității administrației publice locale. În acest moment, proasta funcționare a diferitelor compartimente administrative duce la nemulțumiri, total justificate, ale locuitorilor acestui oraș.

Ținând cont de cele menționate anterior, vă solicit imperativ intervenţia pentru rezolvarea situațiilor create. În mod respectuos vă aduc la cunoștință faptul că cetățenii municipiului Medgidia vor picheta zilnic, pe termen nelimitat, sediul Prefecturii Județului Constanța, dacă în decursul acestei săptămâni nu veți da curs acestei solicitări.

Consider că nu ar trebui să vă pătați onoarea intrând în hățișuri politice care nu vă fac cinste și nu ar trebui să lăsați mizele altora să vă atragă în mlaștini din care nu veți mai putea ieși. Nu lăsați, vă rog, presiunile politice să vă afecteze cariera și demonstrați că cinstea și corectitudinea sunt atributele care vă definesc!

Vă mulţumesc pentru atenţia acordată acestor probleme extrem de importante ale locuitorilor municipiului Medgidia. Aştept cu interes răspunsul dumneavoastră!

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Trackback / Pingback

  1. Medgidienii încep protestele împotriva Prefectului de Constanța. Cererile depuse încă din luna iulie au fost ignorate de reprezentantul Guvernului în teritoriu | Constanța NEWS

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*