Şcoala de Vară “Tinerii de Azi-Adulţii de Mâine”

Scoala de Vara „Tinerii de Azi Adultii de maine“ a ajuns la final

Asociaţia Generaţiei de Azi a finalizat cu succes a IV-a ediţie a proiectului consacrat Şcoala de Vară “Tinerii de Azi-Adulţii de Mâine”, desfăşurat în perioada 22-28 august, în Eforie Nord, judeţul Constanţa. Evenimentul de mare amploare ce propune dezvoltarea personală a adolescenţilor într-un cadru non-formal s-a concretizat prin participarea a peste 60 de tineri din 20 de judeţe ale ţării.

Proiectul Şcoala de Vară “Tinerii de Azi-Adulţii de Mâine”, adresat participanţilor cu vârste cuprinse între 14 şi 25 de ani, intenţionează să implementeze într-un context propice progresului o nouă noţiune asupra învăţării, propulsând tinerii să evolueze într-un mediu novator, diferit de cel oferit de instituţiile clasice de învăţământ. Asociaţia Generaţiei de Azi preia iniţiativa de a integra adolescenţii din România în societate, atât pe plan profesional, cât şi social, oferind
sprijin în orientarea acestora. Abordând latura non-formală a procesului de învăţare, Şcoala de Vară “Tinerii de Azi-Adulţii de Mâine” dezvoltă din punct de vedere personal şi interpersonal abilităţile de viitor ale tinerilor, conferind training-uri practice şi ateliere artistice. Ca în fiecare an, proiectul a îmbinat partea academică şi cea de agrement, participanţii profitând, pe lângă training-urile specifice, de sesiuni zilnice de team-building pe plajă şi seri tematice în cadrul cărora s-au desfăşurat jocuri şi activităţi de intercunoaştere. Training-urile următoare au fost susţinute de: Mara Perţa (trainer, profesor de limba şi literatura română)- Teamwork şi inteligenţa socială, Elena Solonaru (trainer, profesor de limba franceză)- Stima de sine şi productivitatea personală, Petru Mustăţeanu (trainer, mediator)- Inteligența emoțională şi inteligențele multiple, Daniel Octavian Niţă (trainer, consultant în elaborarea de proiecte cu finanţare europeană)- Curs de dezvoltare a abilităților de Comunicare Interpersonală, Anca Donisan (instructor de pantomimă)- Pantomimă, Ştefan Iancu (student al Facultăţii de Teatru şi Televiziune, UBB Cluj)- Teatru, Adrian Lepădatu (actor cu diverse roluri în teatru, filme şi seriale TV)- Teatru, Radu Posoi (instructor de dans la Salsa Dynamyk Craiova)- Dans şi Daniel Dobre (solist şi compozitor, fost participant X Factor)- Muzică.

“Şcoala de Vară “Tinerii de Azi-Adulţii de Mâine” reprezintă proiectul de suflet al asociaţiei, prin care putem observa clar evoluţia tinerilor de la o ediţie la cealaltă, reuşind să  profite de informaţii pe care sistemul actual de învăţământ nu le poate oferi şi stabilind relaţii de prietenie la nivel naţional. Şcoala de Vară este mai mult decât o săptămână la mare, aceasta reprezintă o istorie completă, pentru care doresc să le mulţumesc tuturor celor care au contribuit cu succes la îndeplinirea acesteia. Chiar dacă acest capitol s-a terminat, în încheiere nu se află un “.”, ci un “;”, întrucât povestea continuă, regăsindu-ne şi mai dornici de o schimbare.” a declarat Cristian Tănase, Preşedintele Asociaţiei Generaţiei de Azi. 

Acest proiect s-a desfăşurat cu susţinerea partenerilor media: Neptun TV, Radio Sky, DC News, Generatia lui John, Adevarul, Mangalia TV, Radio Dobrogea, BogdanDinu.com, Constanta News, Constanteanul, Constanta 100%, Tomis News, Info Sud-Est, Mesager de Constanta, Suceava News, Tele Buzz. Mulţumiri speciale Livrez Dragoste- Atelierul de scrisori. Asociaţia Generaţiei de Azi este o organizaţie non-guvernamentală, care are ca obiective majore promovarea tinerilor în mediul social, economic şi educaţional, precum şi responsabilizarea acestora cu privire la viaţa lor şi rolul pe care îl au în familie, şcoală şi
societate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*