“Școala Altfel” la RAJA Constanța

RAJA Murfatlar. FOTO Adrian Boioglu
RAJA Murfatlar. FOTO Adrian Boioglu

S.C. RAJA S.A. este și anul acesta un partener de încredere al școlilor constănțene în cadrul Programului educațional Şcoala Altfel: „Să ştii mai multe, să fii mai bun!”. De aceea, în perioada 18 – 22 aprilie 2016, porțile societății se deschid pentru sute de elevi, din mai multe instituții de învățământ, dornici să descopere, la fața locului, circuitul apei. Preț de câteva ore, copiii, însoțiți de specialiștii societății, vor vizita o statie de pompare, Laboratorul de Încercări Apă Potabilă – Palas Constanța și cea mai modernă staţie de epurare din România realizată cu fonduri europene – Constanţa Nord.

Pe parcursul scurtei excursii educative elevii vor descoperi întregul proces prin care trece apa, de la captare, tratare și distribuție, pentru a ajunge la robinetele noastre numai bună de băut, până la tratarea apei uzate în stațiile de epurare pentru reintegrarea ei în circuitul natural. Vor învăța că apa este permanent supravegheată și analizată, fiind invitați să efectueze alături de personalul laboratorului câteva teste pentru a determina calitatea apei cu ajutorul substanțelor “magice”, sau să identifice posibilii “intruși” prin intermediul microscopului.

La Stația de Epurare Constanța Nord copiii vor fi martorii eliminării poluanților din apa uzată prin complexul proces de epurare, conștientizând beneficiile purificării apei pentru sănătatea populaţiei, protejarea surselor de apă și a mediului.
Anual, școlile constănțene își exprimă interesul pentru activitățile desfășurate de S.C. RAJA S.A. participând cu bucurie la evenimentele organizate de societate, cu atât mai mult cu cât apa face parte din viața noastră, e parte din noi și, cunoscând mai multe despre această esență a vieții, vom fi mai informați și mai motivați să o protejăm.

În program sunt incluse 23 de instituții de învățământ din Constanța, dar și din județ.

Pe parcursul vizitelor, oaspeților le sunt oferite broșuri cu informații despre investițiile derulate de compania de apă S.C .RAJA S.A. și pliantul “Povestea Apei”, care îi invită pe cei mici să pășească pe firul apei pentru a descoperi întregul parcurs al unei simple picături de apă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*