Scafandrii militari din cadrul Forțelor Navale au fost solicitați să participe la căutările unor persoane dispărute în Lacul Beliș-Fântânele

Scafandru militar. FOTO Forțele Navale

O echipă de scafandri militari de mare adâncime din cadrul Forțelor Navale Române va interveni în acțiunile de căutare a unei persoane dispărute sâmbătă, 21 iulie, în adâncurile Lacului Beliș-Fântânele, din județul Cluj. Intervenția va fi făcută la solicitarea Inspectoratului județean pentru Situații de Urgență.

Militarii au plecat din Constanța joi, 26 iulie, cu echipamentele necesare pentru executarea în siguranță a scufundărilor la adâncimi cuprinse între 40 și 90 de metri și vor începe pe 27 iulie, căutările persoanei dispărute.

Scafandrii militari de mare adâncime, din subordinea Centrului 39 Scafandri, sunt unica structură din România capabilă să execute scufundări la adâncimi de peste 40 de metri, iar în cei peste 50 de ani de existență au desfășurat numeroase lucrări subacvatice – atât în domeniul millitar, dar și în cel civil, și au efectuat numeroase intervenții în sprijinul populației.

Update

Militarii constănțeni au ajuns la locul solicitării în jurul orei 10.30. Echipa de scafandrii de mare adâncime este alcătuită din aproximativ 20 militari, scafandrii și tehnicieni, pentru asigurarea condițiilor optime de scufundare.
Aceștia, în primă fază au cercetat apele lacului cu sonarul cu scanare laterala, sistem ce le permite sa radiografieze adancimile pana la 70-90 m.
După terminarea acestora în funcție de informațiile obținute, încep și scufundările.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*