SC RAJA SA a demarat campania anticaniculă

RAJA Murfatlar. FOTO Adrian Boioglu
RAJA Murfatlar. FOTO Adrian Boioglu

Având în vedere prognozele meteorologice pentru această perioadă, cu temperaturi ridicate, cu mult peste media normală și cu atenționări de Cod galben, SC RAJA SA a reluat campania anticaniculă. Astfel, în aceste zile, de atenționare de Cod Galben, în intervalul 10,00 – 18,00, prin mai multe puncte de distribuție apă potabilă, societatea noastră vine în sprijinul celor afectați de temperaturile ridicate. Acțiunea nu este prima de acest gen, SC RAJA SA derulând astfel de campanii în toate perioadele caniculare, încă din anul 2012.

Astăzi, în municipiul Constanța, corturile sunt amplasate în următoarele zone: b-dul Alexandru Lăpușneanu – zona City Park Mall; strada Mircea cel Bătrân în zona Inspectoratului Teritorial de Muncă; strada Traian – în zona stației de autobuz din fața restaurantului Colonadelor; b-dul Mamaia – stația de autobuz de la Delfinariu, b-dul Tomis – zona Tomis III și pe strada Nicolae Iorga în zona Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța.

În toate aceste locații, constănțenii, dar și turiștii, vor putea să bea un pahar de apă rece și vor putea să se adăpostească pentru câteva momente de căldură de afară, la umbra corturilor instalate.

Corturile vor fi amplasate în toate perioadele, pentru care vor exista avertizări meteo de Cod Galben de caniculă.

Primăria Constanța a explicat în detaliu locațiile punctelor amenajate de SC RAJA SA

Având în vedere temperaturile ridicate și gradul de disconfort termic accentuat, cu indice temperatură/umiditate (ITU) ce depășește pragul critic de 80 de unități, Primăria municipiului Constanța a asigurat ca măsură de prevenție, pentru a veni în sprijinul constănțenilor, mai multe puncte de prim ajutor în următoarele locații:
1. Club pensionari, Km 4-5, Șoseaua Mangaliei, nr.86;
2. Club pensionari Far, strada Aurora, nr.2, bl.PF1;
3. Pavilion de vară pentru pensionari amenajat în parcul de la Teatrul de Stat Oleg Danovski;
4. Pavilion de vară pentru pensionari, amenajat în parcul din Tomis II;
5. Pavilion de vară pentru pensionari, amenajat în parcul de la Casa de Cultură;
6. Pavilion de vară pentru pensionari, amenajat în parcul din Faleză Sud( Poarta 6);
7. Pavilion de vară pentru pensionari, amenajat în Parcul Tăbăcărie – Țara piticilor;
8. Pavilion de vară pentru pensionari, amenajat în piațeta Badea Cârțan;
9. Pavilion de vară pentru pensionari, amenajat în parcul de la CET;
10. Pavilion de vară pentru pensionari, amenajat în parcul de la Gară;
11. Club pensionari Poarta 6 – strada Brizei, bl.FD3;
12. Club pensionari Casa de Cultură, b-dul Lăpușneanu, nr.66, bl. LE 9;
Cluburile și pavilioanele sunt dotate cu dozatoare de apă rece.
Pe lângă cele 12 centre, Primăria Constanța în parteneriat cu S.C. RAJA S.A. au amplasat alte șase corturi dotate cu dozatoare de apă rece, în următoarele locații:
1. Poarta 2, lângă stațiile RATC;
2. Delfinariu, stație RATC cu direcția de mers spre Mamaia;
3. Mircea cel Bătrân, în fața Centrului Militar Zonal;
4. Str. Soveja, vizavi de City Park Mall
5. Tomis III, în apropiere de A.N.A.F.
6. În zona Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța

În cazul în care situația o va impune, municipalitatea alături de S.C. RAJA S.A. sunt pregătite pentru amenajarea altor 4 corturi în următoarele locații:

– În diagonală cu dispensarul de la Cora (Brătianu, intersecție cu Dezrobirii)
– Boema, vizavi de OMV
– ICIL – fântâni
– Dacia – elice vapor
Mai mult, Serviciul Inspectorat Protecţie Civilă din cadrul Primăriei Constanţa are în planul său de măsuri pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă, asigurarea fiecărui punct de prim-ajutor cu personal medical specializat care va acorda asistenţa medicală de urgenţă între orele 10:00 și 18:00.

Pentru prevenirea incidentelor în timpul perioadelor cu temperaturi ridicate, rugăm cetăţenii să evite expunerile la soare în special în intervalul 12-16, iar în cazul deplasărilor se recomandă folosirea mijloacelor de protecţie (pălării, umbrele, ochelari de soare) și consumul de lichide.
Constănțenii pot semnala permanent orice problemă la nr. de tel. 0241/55.00.55 și 0241/48.81.66.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*