Săptămână plină pentru Jandarmii constănțeni cu ocazia aniversării celor 169 ani de la înființare. Iată programul evenimentelor

Jandarmeria Română la ceas aniversar. FOTO IJJ Constanța

În acest an, pe 3 aprilie, se împlinesc 169 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române. Înfiinţată prin ofis domnesc în 3 aprilie 1850 de către domnitorul Grigore Alexandru Ghica, Jandarmeria Română a devenit o instituţie care şi-a asumat de-a lungul timpului rolul de garant al siguranţei cetăţeanului, al drepturilor şi libertăţilor sale fundamentale.

Pentru marcarea acestui moment aniversar Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa și Gruparea de Jandarmi Mobilă „Tomis” Constanţa organizează o serie de activităţi.

În cursul zilei de 31 martie, între orele 10.30-15.00 pe faleza Cazino Constanţa, precum şi în data de 3 aprilie, între orele 10.30 – 14.00 în parcul Teatrului Oleg Danovski, Inspectoratul de Jandarmi Județean organizează ateliere/standuri de prezentare instituţională unde vor fi expuse autospeciale şi tehnica din dotare, dar şi câini de serviciu. Va fi prezentată și oferta educaţională a instituţiilor de învăţământ ale M.A.I.(Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, Şcoala de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni şi Şcoala de Subofiţeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani) pentru arma Jandarmi.

În perioada 25-29 martie, au fost organizate de către IJJ Constanța patru activităţi umanitare la Complexul de Servicii Comunitare „Orizont” Constanţa, Complexul de Servicii Comunitare „Sparta Rotterdam” Techirghiol, Centrul „Locuinţe Protejate” Cumpăna şi Cartierul „Henri Coandă” unde am adus un zâmbet pe chipurile micuţilor noştri prieteni, prin donarea unor obiecte de folosinţă îndelungată, jucării, articole de îmbrăcăminte, încălţăminte şi articole de curăţenie.

Gruparea Mobilă „Tomis“, pe 2 aprilie, cu începere de la ora 10.00, organizează la reşedinţa unităţii, Ziua Porţilor Deschise, acţiune la care şi-au anunţat participarea aproximativ 150 de elevi.

Programul dedicat oaspeţilor constă în exerciţii demonstrative şi o expoziţie cu tehnica jandarmeriei.

Miercuri, 3 aprilie, cu începere de la ora 9.00, în prezenţa personalului, în toate unitățile se arborează Drapelul Naţional, în acordurile Imnului de Stat. Ceremonialul continuă cu citirea mesajelor conducerii Ministerului Afacerilor Interne şi Inspectoratului General al Jandarmeriei Române privind „Ziua Jandarmeriei Române“. După aceast moment, se dă citire ordinului privind avansarea în gradul următor, înaintea expirării stagiului minim în grad, a unui ofițer și șase subofiţeri care au obţinut rezultate meritorii în activitatea desfăşurată.

Ziua de miercuri se va încheia într-un cadru solemn, prin retragerea cu torţe, pe traseul: Poarta 1 (Vraja Mării) – b-dul Elisabeta – str. Remus Opreanu – str. Revoluţiei – Piaţa Ovidiu – str. Mircea cel Bătran – sediul I.J.J. Constanţa, în intervalul orar 19.00-20.30.

Totodată, în perioada 8 -12 aprilie, Inspectoratul de Jandarmi Județean Constanța va fi gazda a peste 250 de cadre didactice, părinţi, şi copii preşcolari din cadrul Grădiniţei „Amicii” din municipiul Constanţa, în contextul programului extracurricular „Școala Altfel”: Să știi mai multe, să fii mai bun!’.

La mulţi ani, tuturor jandarmilor, atât celor din ţară, cât şi celor din teatrele de operaţii!

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*