Șanse de reușită pentru afaceriștii constănțeni. Tudorel Chesoi: “sunt sigur că propunerea mea de diminuare a taxelor va fi sustinută de colegi”

Tudorel Chesoi. FOTO Adrian Boioglu
Tudorel Chesoi. FOTO Adrian Boioglu

Mărirea taxelor pentru clădirile nerezidențiale nu va mai fi o povară pentru constănțeni. Propunerea venită de la consilierul municipal Tudorel Chesoi are șanse mari să se concretizeze în ședința de pe 29 ianuarie.

Tudorel Chesoi a declarat pentru Constanța NEWS că este convins că primarul Decebal Făgădăuși consilierii locali vor susține propunerea lui, iar taxele vor fi apropiate de nivelul celor din București.

”Am analizat, alături de specialiști, nivelul taxelor și impozitelor locale în principalele orașe ale României. Am observat că în municipiul Constanța sunt propuse printre cele mai mari valori pentru clădirile nerezidențiale”, spune consilierul municipal.

La Constanța, creșterea față de anul 2015 este de 1620,55%, una dintre cele mai mari din țară. Aceste valori mărite ar fi dus la falimentul multor firme. Tudorel Chesoi spune că a fost contactat de mai mulți locuitori ai Constanței, dar și de oameni de asociații profesionale interesate de inițiativa lui.

Totodată, Chesoi a studiat o analiză comparativă a creșterii impozitelor în marile orașe din România. Cele mai mari orașe, printre care și București, au ales să mărească această cotă de impozitare doar cu 0,20%.

”Mâine mă întâlnesc în ședință cu colegii mei de la Comisia Juridică a Consiliului Local. Le voi explica necesitatea reducerii acestui impozit, și pentru cei care plătesc, dar și pentru bugetul local. Mai bine să încasăm mai puțin de la mai mulți, decât să punem biruri mari și afacerile să dea faliment”, a spus Tudorel Chesoi.

Propunerea sa va fi dezbătută, vineri, în ședința consiliului local.

”Sunt încrezător că propunerea mea va fi susținută și votată de toți colegii mei consilieri, inclusiv de domnul primar Decebal Făgădău, care vor înțelege necesitatea reducerii acestui impozit, indiferent de partidul din care fac parte. De fapt, cred că atunci când putem să facem un lucru bun pentru constănțeni nu ar trebui să ne uităm la culoarea politică. Îi rog și pe această cale colegilor să voteze proiectul de hotărâre”, a încheiat Tudorel Chesoi.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Trackback / Pingback

  1. Decanul Baroului Constanța, avocat Gabriel Grigore, susține scăderea impozitului pentru clădirile nerezidențiale: “Este inadmisibil să fie crescut un impozit de 20 ori” | Constanța News

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*