S-a deschis dosar penal împotriva călugărului Calinic, cel care a spionat elevii Școlii Generale nr. 39 „Nicolae Tonitza“

Călugărul Calinic - Ciprian Savin, este cercetat de către polițiștii constănțeni. FOTO Captură video

După ce inițial, după primirea sesizării din partea unității școlare, IPJ Constanța a anunțat că se fac verificări pentru stabilirea cu exactitate a producerii faptei, la scurt timp, a și fost deschis un dosar de cercetare penală. 

După analizarea probelor, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Constanța continuă cercetările în acest caz sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „violarea vieții private“, conform art 226, alin 1 și 2 din Noul Cod Penal, în cazul bărbatului în vârstă de 33 de ani, implicat în incidentul de la Școala Generală nr. 39 „Nicolae Tonitza“.

Reamintim că pe 5 octombrie, călugărul Cailnic (Savin Ciprian) – cadru didactic titular, ar fi intrat în zona unde erau monitorizate camerele de supraveghere din clase. Bărbatul în vârstă de 33 de ani  a filmat cu telefonul său imaginile de pe un monitor și ulterior le-a postat pe pagina sa de Facebook.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*