“Regulamentul Zonei Peninsulare, o bătaie de joc la adresa constănțenilor”, susțin reprezentanții PNL Constanța

Intrare zona Peninsulara/ Zona Veche Constanta. FOTO Catalin Schipor

Administrația publică locală condusă de primarul Decebal Făgădău oferă constănțenilor o nouă dovadă a incompetenței! Regulamentul Zonei Peninsulare, un document necesar pentru zona istorică a municipiului Constanța, a fost transformat de funcționarii Primăriei Constanța într-o înșiruire absurdă de aberații!

Mai mulți avocați consultați de Organizația municipală PNL Constanța susțin că, „Regulamentul de acces în Zona Peninsulară a municipiului Constanța” este întocmit pe genunchi, fără atenție la detalii și cu o serie de greșeli grave care arată încă o dată incapacitatea aparatului administrativ al Primăriei Constanța, dar și frivolitatea cu care tratează primarul Decebal Făgădău astfel de documente.

Potrivit acestora, „art.5 alin.2 – accesul este permis OCAZIONAL – înseamnă, per a contrario, că se poate refuza accesul tuturor celor enumerați, că li se poate interzice accesul. Ocazional înseamnă cu titlu de excepție, deci regula este ca persoanelor enumerate să nu li se permită accesul. Mai mult, art.5 alin.2 este contrazis de art.7 alin.4 în sensul că solicitanții sunt mai puțini decât cei care pot avea acces și pe cale de consecință, dacă nu poți solicita un permis, nu ți se va elibera un document în baza căruia să ai acces, deci nu poți intra în Zona Peninsulară. De exemplu: art. 5 alin. 2 stabilește accesul pentru persoanele cu dizabilități, în timp ce la art.7 alin. 4 acestea nu sunt menționate la persoane care pot solicita un permis special. Dacă aceste categorii în discuție sunt doar cele de la 7.4 (rezidenți) atunci de ce s-a introdus mențiunea de persoane cu dizabilități la art. 5.2?”.

Acestea sunt doar o parte din absurditățile generate de „pseudo-specialiștii” din Primăria Constanța și girate de primarul Decebal Făgădău. De asemenea, se mai poate observa că cei care nu respectă prevederile acestui așa-zis Regulament primesc direct contravenție. Primarul și cei care au dat naștere unor astfel de prevederi nu au luat în calcul avertismentul!

„Este halucinant modul în care primarul Decebal Făgădău și administrația publică a municipiului Constanța tratează întocmirea unor documente extrem de utile pentru comunitate, precum Regulamentul Zonei Peninsulare. Este revoltător că nici funcționarii din Primărie și nici Decebal Făgădău nu au ținut cont de observațiile agenților economici din zonă, cei care trăiesc și muncesc acolo și cei care știu foarte bine cum ar trebui să funcționeze lucrurile în centrul vechi al Constanței. Este uimitor cum pe masa Consiliului Local Municipal a ajuns un document plin de erori și total în contradicție cu necesitățile zonei! Oare are curaj Decebal Făgădău să îi concedieze pe cei care au întocmit acest Regulament sau și aceștia fac parte dintre protejații domniei sale?” a afirmat coordonatorul politic al Organizației Municipale PNL Constanța, Septimiu Bourceanu.

Liberalii constănțeni își exprimă speranța ca actualul primar și aparatul administrativ aflat în subordine să arate, pe viitor, că sunt interesați să îi respecte pe constănțenii care le-au acordat încredere la alegerile locale, iar procesul legislativ să nu mai fie tratat cu indiferență.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*