Record de traficanți de droguri prinși pe litoral de 1 Mai. Cei mai mulți dintre ei încercau să plaseze “marfa” în stațiunea Mamaia

Droguri de mare risc capturate de 1 mai pe litoral FOTO: Jandarmeria Mobilă Tomis
Droguri de mare risc capturate de 1 mai pe litoral FOTO: Jandarmeria Mobilă Tomis

Polițiștii antidrog din Constanța, sub coordonarea procurorilor din cadrul cadrul D.I.I.C.O.T. – S.T. Constanța, au constatat, în această minivacanță, pe litoral, 21 de infracțiuni de trafic de droguri și deținere de droguri pentru consum propriu.

6 persoane au fost reținute pentru 24 de ore, iar ulterior, arestate preventiv.

În perioada minivacanței de 1 Mai, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, sub coordonarea procurorilor din cadrul cadrul D.I.I.C.O.T. – S.T. Constanța, au organizat și executat acțiuni pe linia combaterii traficului ilicit de droguri în municipiul Constanța și în stațiunile de pe litoral.

În urma activităților desfășurate, au fost depistate 20 de persoane cărora le-au fost întocmite dosare penale.

Astfel, au fost constatate 21 infracțiuni de trafic de droguri de risc și de mare risc, precum și deținere ilicită de droguri de risc și de mare risc pentru consum propriu.

De la persoanele cercetate, în această perioadă au fost confiscate 708 comprimate de ecstasy, 18 grame de substanță pulverulentă conținând droguri de mare risc, 38 de timbre impregnate cu droguri de mare risc, 10 grame de ciuperci halucinogene, 45 de grame de cannabis, 14 țigarete artizanale cu hașiș și cannabis, precum și materiale și dispozitive de porționat, cântărit și consum droguri.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, dar și cei de la Direcția Operațiuni Speciale împreună cu Gruparea de Jandarmi Constanţa, sub coordonarea procurorilor din cadrul cadrul D.I.I.C.O.T. – S.T. Constanța, au destructurat o grupare infracțională specializată în trafic de droguri în zilele de 27 și 28 aprilie 2017.

Astfel, polițiștii și procurorii au surprins în flagrant delict doi dintre membrii grupării, în timp ce încercau să comercializeze droguri de mare risc.
Ulterior, trei dintre membrii grupului infracțional au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, iar pentru un alt membru a fost dispusă măsura arestului la domiciliu.

De asemenea, polițiștii au desfășurat și finalizat activitățile de investigare și cercetare față de trei persoane, domiciliate în județele Ilfov, Mehedinți, respectiv Vâlcea, depistate în Stațiunea Mamaia, de către patrulele formate din polițiști și jandarmi. Persoanele în cauză dețineau în mod ilicit droguri de mare risc (619 comprimate de ecstasy), 20 de grame de cannabis, ciuperci halucinogene și alte substanţe psihotrope, pe care intenționau să le pună în vânzare. Ulterior, față de cei doi inculpați a fost dispusă măsura arestării preventive pe durata a 30 de zile.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*