Radu Mazăre, apărat de avocații din Madagascar: “a construit un hotel și a adus oameni de afaceri importanți, așa că a contribuit la dezvoltarea țării”

Radu Mazăre în Madagascar. FOTO Arhivă

Fostul Primar al Constanței, Radu Mazăre, este deja vedetă în Madagascar. Sentința sa pentru corupție a avut ecouri și în mass-media din țara africană unde a cerut azil, iar cererea de extrădare l-a adus din nou în atenția opinie publice.

Dosarul lui Radu Mazăre este caracterizat de presa din Madagascar drept unul care a făcut “zgomot”. Jurnaliștii publicației “L’Express de Madagascar” relatează că documentele trimise de Ministerul de Externe al României au ajuns la omologii locali.

“Jean-Jacques Randrianasolo, Ministrul Justiției din Madagascar, a precizat faptul că persoana condamnată va fi predată Justiției din România. În a 7-a din cele 8 zile de arest preventiv, Radu Mazăre a fost deja anunțat despre această decizie. El a cerut azil în Madagascar, așa că protecția sa ține de o decizie a Înaltului Comisariat pentru Refugiați al Națiunilor Unite. Potrivit surselor noastre, un reprezentant al Națiunilor Unite a explicat că acest om are dreptul să aștepte până când dosarul său este dezbătut la Înalta Curte de Justiție. Următoarea întrunire a magistraților este pe 21 ianuarie 2020. Între timp, el nu poate fi obligat să părăsească țara unde își caută azil”, scriu jurnaliștii de la L’Express de Madagascar.

Avocații care îl apără pe Radu Mazăre în Madagascar au explicat în instanță că acesta a construit un mare hotel în Antsiranana și a adus acolo importanți oameni de afaceri care au dezvoltat relații comerciale. Toate acestea sunt echivalente, conform avocaților cu o contribuție la dezvoltarea Madagascarului.

Radu Mazăre (51 ani) plănuia să își extindă șederea în Madagascar. El a fost arestat de către Interpol în cooperare cu poliția locală, atunci când se afla alături de soția sa. Femeia a fost eliberată, dar Mazăre a rămas în custodia autorităților.

UPDATE:

Autoritățile din Madagascar au acceptat cererea Ministerului Justiției din Romania și îl vor preda polițiștilor români pe fostul primar.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*