PSD Constanța, împărțit între dorul de Mazăre și ruptura de trecut. Felix Stroe se delimitează de vechea conducere, Făgădău ezită

Decebal Făgădău. FOTO Adrian Boioglu
Decebal Făgădău. FOTO Adrian Boioglu

Partidul Social Democrat Constanța trăiește încă sub umbra lui Radu Mazăre. Chiar dacă declarațiile președintelui organizație județene a PSD, Felix Stroe sunt tranșante, omologul său de la municipiu, Decebal Făgădău evită să se rupă de trecut.

Felix Stroe. FOTO Adrian Boioglu
Felix Stroe. FOTO Adrian Boioglu

Felix Stroe a fost categoric. “Partidul Social Democrat Constanța în 2016 nu are nicio legătură cu ceea ce a fost partidul până în 2015. Adică ne delimităm clar de PSD-ul care a fost până la 29 iunie 2015”, a spus președintele organizației județene a PSD Constanța.

Întrebat fiind dacă va cere demiterea viceprimarului Gabriel Stan, unul dintre apropiații lui Radu Mazăre, Făgădău a declarat că nu va cere înlocuirea lui, dar i-a cerut o mai mare implicare. Totodată, Făgădău va propune luna viitoare un nou viceprimar, pe tânărul social democrat Costin Răsăuțeanu.

În ceea ce privește delimitarea de acțiunile și felul de conduce partidul practicat de Mazăre, Decebal Făgădău a preferat să fie moderat.

“Nu-mi plac declarațiile tranșante. În momentul de față, organizația municipală este o organizație puternică, care este orientate spre cetățean și care își propune rezultate remarcabile la alegerile de anul viitor”, explică Făgădău. Primarul interimar este deranjat de conceptul de “gașca Mazăre” și susține că niciodată nu a aderat la activitățile extraprofesionale ale înaintașului său.

“Nu-mi place cuvântul gașcă. Întotdeauna am fost viceprimar al municipiului Constanța. Faptul că acum am și atribuții de primar, mă onorează, dar într-o mai mare măsură mă responsabilizează. Nu mi-am propus ca eu să fiu cel care face o analiză asupra trecutului. Cei care vor face lucrul acesta sunt constănțenii anul viitor având ștampila în mână și pe de altă parte, dacă există fapte ce trebuiesc sancționate există suficiente instituții care pot să facă asta.

Nu am voie să discut cu domnul Mazăre. După cum știți relația noastră a fost foarte bună din punct de vedere administrativ, dar din punct de vedere al vieții personale nu am fost în vacanțe împreună. Avem stiluri de viață oarecum diferite”, a mai declarat Decebal Făgădău.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*