Proprietarii de câini refuză să respecte legea, iar polițiștii locali constănțeni îi amendează

Copil mușcat de un câine din rasa Amstaff, în cartierul Henri Coandă din Constanța. FOTO cu rol ilustrativ

Dacă un câine face parte dintr-o categorie anume – cu potențial agresiv, pentru care s-a dat o lege specială, dar este blând, sau doar un pui, asta nu îl exonerează de la respectarea legii pe stăpânul care îl lasă liber. Mulți constănțeni nu înțeleg acest lucru, sau nu vor să înțeleagă și încasează amenzi usturătoare.

Ultimul exemplu a fost înregistrat în cursul serii de 18 iulie, când o persoană de sex feminin, proprietara unui câine de talie mare, rasa Pitbull și-a lăsat animalul liber, fără lesa și botnița în parcul de la Tomis II, loc în care se plimbă și bătrâni, dar și copii care aleargă și țipă, gesturile lor putând fi recepționate greșit de către acesta.

Un echipaj al Direcției Generale a Poliției Locale Constanța a observat situația, iar pentru că animalul se încadrează în categoria câinilor cu potențial agresiv, iar proprietara încălca flagrant legea, având obligația legală de a-i pune lesa și botnița potrivit prevederilor O.U.G nr.55/2002 privind regimul de deținere a câinilor periculoși sau agresivi.

Proprietara amstafului a fost sancționată cu suma de 750 de lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*