Proiect pilot româno-elvețian: Poliția de Proximitate în zonele defavorizate din nordul județului Constanța

Politia de Proximitate. FOTO IPJ Constanța
Politia de Proximitate. FOTO IPJ Constanța

La Inspectoratul de Poliție Județean Constanța a fost lansat Proiectul Inspectoratului General al Poliției Române – ,,Promovarea conceptului de poliție de proximitate în zonele rurale, îndeosebi în comunitățile defavorizate socio-economic”, proiect finanțat printr-un parteneriat încheiat între Poliția Română și Elveția.

Astfel, în perioada 06-10.02.2017, polițiștii din cadrul Biroului de Analiză și Prevenirea Criminalității, împreună cu cei din localitățile Corbu, Săcele, Istria și Mihai Viteazu cu asistenți sociali din cadrul fiecărei primării, au desfășurat activități informativ-preventive în localitățile menționate.

Oamenii legii au vizat cu precădere persoanele defavorizate abordând ca teme prevenirea violenței domestice/intrafamiliale, a consumului de alcool și a agresiunilor cauzate pe acest fond, a prevenirii infracțiunilor săvârșite contra patrimoniului, a prevenirii abandonului școlar, a prevenirii violenței în școli, a informării cu privire la oportunități de recalificare și de inserție în muncă, a promovării drepturilor omului și egalității de șanse.

Parteneriatul dintre Poliție și Primării se va realiza permanent, în vederea prevenirii şi combaterii infracționalității din localitățile menționate, cu precădere fiind vizate persoanele defavorizate, urmând ca proiectul să continue și după închiderea liniei de finanțare, fiind astfel oferită sustenabilitatea acestuia.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*