Proiect pentru siguranța navigației pe Dunăre, lansat la Constanța de către Autoritatea Navală Română

ANR Autoritatea Navală Română. FOTO Cătălin Schipor

Autoritatea Navală Română a lansat, în data de 27 noiembrie 2018, Proiectul Danube Safety Net – „Siguranţa transportului naval pe sectorul comun româno – bulgar al Dunării prin îmbunătăţirea răspunsului în cazul situaţiilor de urgenţă cu ajutorul cooperării transfrontaliere”.

Proiectul se derulează sub auspiciile Programului INTERREG VA, Cooperare Regională Transfrontalieră România – Bulgaria, cu două instituții partenere, Autoritatea Navală Română și Administrația Maritimă din Bulgaria și reprezintă rezultatul unor ani de colaborare comună, misiuni desfășurate în mod obișnuit și activități bilaterale în bazinul comun româno-bulgar al fluviului Dunărea și în regiunea de cooperare transfrontalieră România – Bulgaria.

Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană în proporție de 85% din Fondul European de Dezvoltare Regională – FEDR, Axa prioritară 1 -”O regiune bine conectată, 13% contribuție națională și 2% contribuție proprie.

Obiectivul general al proiectului este îmbunătățirea siguranței navigației pe întreaga lungime a fluviului Dunărea ce se întinde între România și Bulgaria, prin dezvoltarea unui sistem comun de informare geografică pentru situații de urgență.

Din punct de vedere al obiectivelor sale, proiectul DANUBE SAFETY NET se va dezvolta ca o continuare a proiectelor IRIS Europe, RIS și IRIS Europe II.

Proiectul are o perioadă de implementare de 36 de luni (2018 – 2021) și un buget total de 5.640.627,11 €, distribuit astfel:

• 3,017,322.29 Euro  EAMA, reprezentând 53,50% și

• 2,623,304.82 Euro ANR, reprezentând 46,50%.

Prin implementarea acestui proiect se va realiza o mai bună coordonare a acțiunilor de salvare a celor două instituții, se vor dezvolta instrumente IT de schimb de informații și coordonare care vor îmbunătăți comunicarea și sincronizarea în acțiunile de intervenție în situații de urgență, vor fi îmbunătățite capacitățile de intervenție ale echipelor de salvare și se vor scurta timpii de reacție la evenimente.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*