Program aglomerat pentru IPS Teodosie în perioada 30 octombrie – 4 noiembrie

IPS Teodosie. FOTO Adrian Boioglu
IPS Teodosie. FOTO Adrian Boioglu

Marți, 30 octombrie, de la ora 23.00, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Sfânta Liturghie la biserica „Sfinții Patru Martiri de la Niculițel” din municipiul Constanța.

De asemenea, miercuri, 31 octombrie, de la ora 18.00, la Curtea Brâncovenească se va desfășura conferința: „România la Centenar – 1918 – 2018 (etape majore spre România Mare: 1859, 1878, 1918)”, dedicată centenarului Marii Uniri.

Conferința va fi susținută de către prof. univ. dr. Radu Ștefan Vergatti, de la Universitatea „Valahia” din Târgoviște și de către istoricul Dr. Ion Constantin, în prezența IPS Teodosie.

Organizatori sunt: prof. univ. dr. Gheorghe Anghelescu și asist. Univ. dr. Ionuț Chircalan.

Joi, 1 noiembrie, de la ora 11.00, în Sala Senatului din cadrul campusului Universității „Ovidius” va avea loc conferința națională „140 de ani de la Unirea Dobrogei cu România”, susținută de către: prof. univ. dr. Radu Ștefan Vergatti (de la Universitatea Valahia din Târgoviște), prof. dr. Ion Constantin, istoric și diplomat, pr. conf. univ. dr. Claudiu Constantin Cotan (Universitatea „Ovidius”, Constanța), dr. Andreea Maria Croitoru-Athanasiu și lect. univ. dr. Dumitru Carabaș (Universitatea „Ovidius”, Constanța). Evenimentul se desfășoară sub patronajul IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Conferința se va încheia cu un recital susținut de către Corala ortodoxă „Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului.

Organizatori sunt: Facultatea de Teologie a Universității „Ovidius”, prof. Univ. dr Gheorghe Anghelescu și asist. univ. dr. Ionuț Chircalan.

Sâmbătă, 3 noiembrie, Biserica Ortodoxă cinstește Așezarea moaștelor Sfântului Mare Mucenic Gheorghe în Lida. Cu acest prilej, vineri, 2 noiembrie, de la ora 18.00, IPS Teodosie va oficia Vecernia mare cu Litie, urmată de Taina Sfântului Maslu, de la ora 20.00, la schitul Cloșca, care îl are ocrotitor pe Sfântul M. Mc. Gheorghe.

Joi, 8 noiembrie, Biserica Ortdoxă cinstește Soborul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil și al tuturor cereștilor puteri. Cu acest prilej, sâmbătă, 3 noiembrie, de la ora 8.30, ierarhul nostru va oficia Sfânta Liturghie la mănăstirea Strunga, ce are unul dintre hramuri „Sfinții Arhangheli Mihail şi Gavriil”.

Duminică, 4 noiembrie, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va răspunde invitației PS Visarion, Episcopul Tulcii, și va face parte din soborul de arhierei care va oficia slujba de sfințire a mozaicului mănăstirii Cocoș din județul Tulcea.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*