Principesa Moştenitoare Margareta va face o donaţie de carte școlii din comuna Albești și Colegiului Național de Artă “Regina Maria”

Mai mulți copii din Constanța copiii vor primi volumul “Margareta a României. O principesă în serviciul Țării regăsite”

Alteţa Sa Regală Principesa Moştenitoare Margareta va efectua o vizită, în judeţul Constanţa, în zilele de 22 şi 23 octombrie 2017. Alături de Principesa Moştenitoare se va afla Principele Radu.

Cu acest prilej, Principesa Moştenitoare Margareta va oferi, în cadrul programului național de lectură „Cărțile copilăriei”, inițiat de Asociația Curtea Veche, elevilor comunei Albeşti şi Colegiului Național de Artă “Regina Maria” din Constanța peste o mie de volume potrivite vârstei lor.

Evenimentele vor avea loc duminică, 22 octombrie 2017, la Căminul Cultural din comuna Albeşti, începând cu ora 15 şi luni, 23 octombrie 2017, la Colegiul Național de Artă “Regina Maria” din Constanța, începând cu ora 11.30. Accesul presei este liber.

De asemenea, copiii vor primi volumul “Margareta a României. O principesă în serviciul Țării regăsite”, scris de Adrian Cioroianu și ilustrat de Yanna Zosmer, titlu nou lansat în colecția “Regii și reginele noastre” apărută la Curtea Veche Publishing.

 

Citind „Margareta a României. O Principesă în serviciul ţării regăsite”, copiii și tinerii vor descoperi că nu toate familiile regale sunt la fel şi că destinul Alteței Sale Regale Principesa Moştenitoare Margareta nu seamănă cu viaţa de basm a altor prinţi şi prinţese, deşi părinţii săi erau capete încoronate. În anul naşterii sale, Regele Mihai şi Regina Ana trăiau în exil, fiind nevoiţi să rămână departe de ţara lor.

Cititorii vor avea plăcuta surpriză de a descoperi o mică principesă căreia îi plăcea să hoinărească cu bicicleta sa roşie, să se joace cu surorile sale mai mici, Elena, Irina, Sofia şi Maria şi care credea că toate reginele dau de mâncare găinilor şi merg la piață să vândă produse din grădină. Principesa a crescut păstrându-şi firea pozitivă, principiile de viaţă şi încrederea neștirbită în valorile morale. Povestea destinului său este o adevărată lecţie de viaţă: şi-a iubit părinţii şi bunicii, a învăţat mai multe limbi şi a călătorit în întreaga lume, înainte de a-şi regăsi propria ţară, România, tărâmul fermecat despre care i se povestise întreaga viaţă.

Colecția „Regii și Reginele noastre”, proiect inițiat de Curtea Veche Publishing, prezintă pe înțelesul copiilor și tinerilor destinele regilor și reginelor României într-o colecție frumos ilustrată. În cadrul colecției au mai apărut volumele „Carol I. Primul și cel mai mare Rege al românilor“, de Adrian Cioroianu şi Andrei Radu, cu ilustrații de Alexandra Măzgăreanu, „Maria a României. Regina care a iubit viața și patria“, de Adrian Cioroianu şi Mihaela Simina, cu ilustraţii de Mihai Alexandru Mihail şi „Mihai I al României. Un rege cu onoare, loialitate și credință“, de Adrian Cioroianu şi Mihaela Simina, cu ilustraţii de Răzvan Dumitru.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*