Primarul independent Valentin Vrabie: “La alegeri vom fi întrebaţi unde am fost noi, reprezentanţii lor, atunci când au ieşit în stradă şi au devenit victime ale hienelor politice”

Valentin Vrabie. FOTO Adrian Boioglu
Valentin Vrabie. FOTO Adrian Boioglu

Scrisoare dezarmant de sinceră publicată de primarul independent al comunei constănțene Peștera. Valentin Vrabie le-a trimis primarilor un mesaj prin care face un apel la responsabilitate.

Vrabie consideră că România a fost aruncată în haos și transformată într-un lagăr al sărăciei. Primarul spune că viitorul națiunii este condamnat la umilință dacă aleșii din fiecare localitate nu iau atitudine.

“Aşa cum am afirmat în nenumărate rânduri, am fost consideraţi doar nişte păpuşi perfecte, activate în campaniile electorale pentru strângerea de voturi. Procesul administrativ şi principiile fundamentale ale democraţiei au fost terfelite sistematic de cei pe care noi i-am trimis în administraţia centrală. Iar politica practicată de aceştia este complet deconectată atât de la realitatea zilnică a cetaţenilor cât şi de la problemele cu care se confruntă administraţiile publice locale.

Trebuie să conştientizăm că fără voturile noastre, ale primarilor care plecăm capul în jos, în faţa cetăţenilor gârboviţi de atâtea jriji şi nevoi, aceşti demnitari ar fi doar o virgulă între subiect şi predicat! Este de datoria noastră morală să ne apărăm cetăţenii care ne-au acordat votul lor de încredere, care şi-au pus speranţele în noi! Evenimentele pertecute în stradă în ultimile zile demonstrează că cetăţenii s-au săturat să îndure atâta umilinţă iar printre cei responsabili de această situaţie suntem şi noi primarii. Suntem conştienţi cu toţii că nemulţumirea oamenilor de rând este echivalentă şi cu funcţionarea defectuoasă a administraţiilor publice locale. Primăriile şi-au pierdut menirea pentru care au fost înfiinţate, au ajuns să funcţioneze doar pe criterii politice şi din păcate actul administrativ este condiţionat politic.”

Primarul comunei constănțene crede că la alegerile următoare, locuitorii au dreptul să îi chestioneze pe aleși în legătură cu politizarea excesivă a administrațiilor locale.

“Vom fi întrebaţi unde am fost noi, reprezentanţii lor, atunci când au ieşit în stradă şi au devenit victime ale hienelor politice. Şi de ce am permis în toţi aceşti ani să se ajungă la această degradare cultural-naţională. Acestea vor rămâne doar întrebări fără răspuns iar flacăra speranţei va ajunge cenuşă dacă şi acum stăm cu mâinile în sân! Avem datoria morală să fim alături de cetăţeni atunci când aceştia vor să-şi facă auzit glasul!”

Primarul independent cere depolitizarea instituțiilor publice. Acest aspect este unul esențial pentru reformă din administrația publică.

“Avem nevoie de adevăraţi profesionişti şi nu de politruci care ajung în funcţii cheie doar pentru că au acelaşi numitor comun: sunt loiali membri de partid şi vajnici contributori la campaniile electorale.
Sunt convins că împreună putem schimba în bine societatea românească, vitorul nostru şi mai ales al copiilor nostri. Să ne gândim foarte bine, măcar în al doisprezecelea ceas, ce viitor le alegem lor, ce viitor are această naţiune.”

Valentin Vrabie a invitat primarii la o întâlnire pe 9 noiembrie, începând cu ora 10.00 la Căminul Cultural Peștera.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*