Primărul din Valu lui Traian reclamă fărădelegile. IPJ Constanța se ascunde în spatele cifrelor

Florin Mitroi, primarul comunei Valu lui Traian
Florin Mitroi, primarul comunei Valu lui Traian

Situația din comuna constănțeană Valu lui Traian pare scăpată de sub control. Primarul Florin Mitroi reclamă fapte grave pe care polițiștii nu le iau în seama pe motiv că “nu au probe”.

Într-un comunicat de presa transmis de Primăria Valu lui Traian se arată că în anul 2008, caând în localitate erau 10.000 de locuitori, existau 8 polițiști. Acum, la 19.000 de locuitori, activează doar patru polițiști.

“În ultimele luni, în comună au avt loc spargeri de locuințe și de sedii de firmă, bătăi cu topoare soldate cu răniți și tentative de omor. Este adevărat că s-a mai întâmplat și altădată și s-au făcut cercetări fără popularizare, însă situația s-a schimbat acum. Grupurile care atacă acum sunt periculoase, nu le pasă că obiectivul este locuit sau dacă este protejat cu alarmă. Pur și simplu sfidează autoritățile și nu se tem de nimic”, a declarat primarul Florin Mitroi.

Șeful administrației locale susține că Primăria a sporit efectivul și logistica poliției locale, iar pe timpul nopții se patrulează cu mai multe echipaje. Chiar și așa, Mitroi cere sprijinul polițiștilor, jandarmilor și al Prefectului.

IPJ Constanța a venit imediat cu o replică, însă răspunsul lor nu este cel așteptat. Polițiștii constănțeni se ascund în spatele unor cifre și refuză să vadă realitatea de pe teren.

“De la începutul anului 2016, în localitățile Valu lui Traian și Murfatlar, se constată o scădere a faptelor de natură penală, cu 25% în Valu lui Traian, respectiv 42% în Murfatlar, față de perioada similară a anului 2015, sens în care considerăm că informațiile apărute nu corespund realității”, au transmis reprezentanții IPJ Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*